Hlavní obsah

Podle kouče Renneyho jsou čeští hráči duší Rangers

NEW YORK

Hlavní trenér New Yorku Rangers Tom Renney si velmi váží přínosu českých hráčů pro tým. Oceňuje nejen jejich sportovní kvality a profesionální přístup, ale i vůdčí roli, jakou v mužstvu plní. "Jsou něco jako subkultura, spoluhráči je obdivují a mají rádi. Myslím, že to vypovídá o jejich osobnosti a o tom, jak se starají o své spoluhráče," řekl ČTK Renney s uznáním těsně před začátkem NHL.

Článek

V kádru Rangers je v úvodu ligy šest Čechů. V českém koutě kabiny mají vedle sebe jmenovky pravděpodobný kapitán Jaromír Jágr a jeho kolegové z loňska - Martin Straka, Petr Průcha, Marek Malík a Michal Rozsíval. Nováčkem, který se do New Yorku vrací po působení v ruské lize, je obránce Karel Rachůnek.

"Češi vždy přijíždějí ve skvělé kondici, velmi dobré náladě a s odhodláním tvrdě pracovat," ocenil poprázdninovou připravenost svých svěřenců Renney. "Díky nim je náš tým lepší. Mám vždy radost, když je tu vidím zpátky," prohlásil kouč, jenž na jaře dovedl Rangers po devítileté pauze do play-off.

Neví, zda po odchodech Martina Ručinského do St. Louis a Petra Sýkory do Edmontonu a angažování Rachůnka nastanou v české kolonii ještě další změny. Při výběru hráčů se však neřídí podle národnosti. "Nejdůležitější je tým jako celek a Češi jsou v první řadě součástí týmu," řekl.

Z češtiny toho zatím rodilý Kanaďan moc nepochytil, celkem srozumitelně umí říct "Já vám děkuji". Česko-anglický slovník, který si loni pořídil, příliš často nepoužívá. "Jednou ráno, než chlapci přišli, jsem se na pár věcí podíval," zavzpomínal. "Dal jsem jim najevo nejlepší snahu učit se češtinu a jim se to líbilo. Ocenili to a já z toho měl dobrý pocit," uvedl Renney.

Reklama