Hlavní obsah

Rachůnkovi se v Rangers líbí více než při minulém angažmá

NEW YORK

Podle obránce Karla Rachůnka se nynější New York Rangers výrazně liší od mužstva, v němž odehrál dvanáct zápasů v sezóně 2003/04, ve které bohatý klub opět nenaplnil ambice a chyběl v play-off. Účast v prvním kole uplynulého Stanleyova poháru, kam Jaromír Jágr a spol. dovedli tým poprvé od roku 1997, se prý promítla do dobré pohody v mužstvu.

Článek

"Je tu znát dobrá nálada po loňském ročníku, kdy se hodně vyhrávalo. Je to tady o hodně lepší," řekl ČTK před úvodním zápasem proti Washingtonu sedmadvacetiletý obránce. Do newyorského celku se vrátil oklikou přes ruskou Jaroslavl, kde zakotvil při předloňské výluce v NHL a zůstal tam i celý minulý rok.

Rachůnek si libuje, že sehnal byt ve White Plains asi deset minut jízdy autem od moderní tréninkové haly v Tarrytownu, která leží zhruba 40 kilometrů nad New Yorkem. I když má pětileté zkušenosti z NHL, zejména z Ottawy, za níž nastoupil ve 266 zápasech, musí si po přestávce v Rusku zvykat na nová pravidla, která v severoamerické lize platí od loňska.

"Prakticky je to nová liga," prohlásil. Především se musí přizpůsobit jiným rozměrům kluziště, ale i jinému stylu hry. "V Rusku se hodně bruslí, mají tam velká hřiště," řekl dvojnásobný nejlepší bek ruské superligy.

Od jeho minulého pobytu na Manhattanu prošlo velkou změnou i mužstvo Rangers. "Je to jiná kabina a jiné složení," uvedl zlínský rodák.

Pět českých spoluhráčů i Slovák Marcel Hossa ho přijali vstřícně. "Všichni se známe z minulých let, takže je to v pohodě. Párkrát jsme už spolu zašli na večeři," řekl Rachůnek.

Reklama