Hlavní obsah

Boston řeší, co bude s českým hokejistou Tenkrátem

Český hokejový útočník Petr Tenkrát se neprobojoval do základní sestavy Bostonu a generální manažer Bruins Peter Chiarelli nyní řeší, co s devětadvacetiletým vicemistrem světa z Rigy bude. Klub zařadil Tenkráta na listinu volných hráčů, odkud si ho žádný jiný celek NHL nevybral. Nadále prý zůstává ve hře možnost trejdu, působení na farmě v Providence, či návrat do Evropy.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Ještě je stále na naší třiadvacetičlenné soupisce. Uvidíme, jak bude mužstvo hrát o víkendu. Rozhodneme se o složení kádru v pondělí, nebo v úterý," řekl Chiarelli deníku The Boston Herald.

Tenkrát podepsal s Bostonem roční jednocestnou smlouvu v červnu těsně před uzávěrkou odchodů hráčů se smlouvou v evropských klubech do zámoří. V NHK odehrál bývalý hráč Kladna v letech 2000 až 2002 za Anaheim a Nashville 113 utkání a zaznamenal v nich 38 bodů za 13 branek a 25 asistencí.

Uplynulé čtyři sezóny strávil ve finském Karpätu Oulu a jen krátce mezitím působil v ruském Chimiku Voskresensk. Po skončení uplynulého ročníku zamířil z Oulu do švýcarského Bernu, ale potom přišla nabídka z Bostonu. V přípravných zápasech před sezonou vstřelil v pěti zápasech jeden gól a místo v týmu kouče Dawa Lewise si nevybojoval.

"Petr hrál lépe v závěrečné části přípravného kempu. Ale hra Phila Kessela vyhověla našim potřebám v ofenzivě, jak jsme to očekávali od Petra," naznačil Chiarelli, že Tenkráta připravil o místo právě devatenáctiletý americký talent. "Zkoušíme dát Petrovi šanci, aby hrál buď ještě za nás, nebo jiný klub v NHL, protože NHL hrát může. Je rychlý a má tvrdou střelu," dodal generální manažer.

Reklama

Související témata: