Hlavní obsah

Jamie Benn z Dallasu byl zvolen první hvězdou týdne v NHL

New York

Hokejový útočník Jamie Benn z Dallasu, který stihl dva hattricky během tří zápasů, byl vyhlášen první hvězdou posledního týdne základní části NHL. Dalšími oceněnými byli brankář Roberto Luongo z Floridy a forvard Claude Giroux z Philadelphie.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Český útočník Dallasu Radek Faksa (uprostřed) se raduje ze svého gólu v zápase NHL proti Anaheimu. Gratulují mu spoluhráči Jamie Benn (vlevo) a Greg Pateryn.

Článek

Osmadvacetiletý Benn si celkem připsal ve třech duelech uplynulého týdne osm bodů za sedm tref a jednu asistenci. Třemi brankami pomohl v úterý k vítězství nad San Jose 4:2, o tři dny později gólem a asistencí nezabránil porážce s Anaheimem 3:5 a v sobotu zaznamenal hattrick při výhře nad Los Angeles 4:2.

O jedenáct let starší Luongo měl ve čtyřech zápasech průměr 1,59 obdržené branky na zápas a úspěšnost 95,55 procenta. Ve všech třech utkáních, v kterých nastoupil od začátku, vychytal výhru. Třicetiletý Giroux zaznamenal ve třech duelech sedm bodů za pět branek a dvě přihrávky.

Ocenění pro největší hvězdu za měsíc březen získal útočník Connor McDavid z Edmontonu. Druhým nejlepším hráčem byl zvolen forvard Brad Marchand z Bostonu a třetí brankář John Gibson z Anaheimu. Nejlepším nováčkem se stal útočník Clayton Keller z Arizony.

Reklama

Související témata: