Hlavní obsah

Zrádce a hvězdný snajpr blízko návratu do NHL! Může si zahrát s českým talentem

New York/Praha

Zámořská NHL se může těšit na návrat své někdejší hvězdy. Po pěti letech v KHL má zamířit zpět za oceán ruský snajpr Ilja Kovalčuk, který je podle informací listu Sport-Express blízko podpisu dvou až tříleté smlouvy s New Yorkem Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruský útočník Ilja Kovalčuk.

Článek

Pokud se informace potvrdí, půjde pro Rangers o velkou událost. Vedení klubu vyhodilo kouče Alaina Vigneaulta poté, co se poprvé od sezóny 2009/10 Jezdci nedostali do play off a nyní se dá očekávat přestavba kádru. Jedním z jeho lídrů by se mohl stát právě Kovalčuk.

Ruský veterán opustil NHL v roce 2013 v době, kdy mu na patnáctileté smlouvě s New Jersey zbývalo odehrát ještě 12 let a vydělat 77 miliónů dolarů. Devils tehdy na dlouholetý stomiliónový kontrakt hodně doplatili.

Původně 17letá smlouva na 102 miliónů dolarů byla arbitráží snížena o dva roky a dva milióny, klub dostal pokutu 3 milióny dolarů za pokus o obejití platového stropu a ztratil třetí kolo draftu (2011) a právo volby v prvním kole na další čtyři roky.

Kovalčuk pak po výluce NHL v sezóně 2012/13 začal hrát KHL za Petrohrad a už se od té doby do zámořské NHL nikdy nevrátil. Jeho zrada na Devils by tak nyní v případě přestupu k největšímu diviznímu rivalovi Rangers byla definitivně dokonána.

New Jersey má na rodáka z Kalininu práva do završení jeho 35. narozenin, které oslaví v neděli. Pak na něho bude v zámoří nahlíženo jako na volného hráče.

Olympijský vítěz z nedávných her v Koreji by se tak mohl v Rangers potkat s mladým českým útočníkem Filipem Chytilem či brankářem Ondřejem Pavelcem, jemuž však na konci června vyprší roční kontrakt.

Reklama

Související témata: