Hlavní obsah

Kubina si při srážce s Bertuzzim poranil koleno

Hokejový obránce Pavel Kubina si v pondělním zápase NHL mezi Torontem a Floridou poranil koleno. S bolestivou grimasou opustil led necelé tři minuty před koncem třetí třetiny po srážce s Toddem Bertuzzim. Jak vážná situace je, ukáže podle kanadských médií až další vyšetření.

Článek

"Mám ale obavy," řekl trenér Paul Maurice po utkání, které Toronto vyhrálo 2:1 po samostatných nájezdech. Další informace nesdělil, více jasno bude po dnešním podrobnějším vyšetření. Český reprezentační obránce a vítěz Stanley Cupu z roku 2004, který přišel v létě posílit defenzivu Maple Leafs z Tampy Bay, se levým kolenem srazil s Bertuzzim.

Kubina v zápase nahrál na jediný gól Toronta v základní hrací době Kylemu Wellwoodovi, který v 52. minutě vyrovnal na 1:1. Pro Toronto je Kubina už pátým zraněným obráncem od začátku přípravy na sezónu, na marodce jsou totiž také Andrew Wozniewski, Carlo Colaiacovo, Staffan Kronwall a Brendan Bell.

"Je to absolutně frustrující, když je tolik zraněných už tak brzo. Doufejme, že Bell nebo někdo jiný už bude brzy zase zpátky," prohlásil kapitán Toronta Mats Sundin. Trenér Maurice potvrdil, že pokud bude Kubina mimo hru, měl by se pro čtvrteční zápas v New Jersey do sestavy vrátit právě Bell, nebo se do obrany opět vrátí Wade Belak.

Reklama

Související témata: