Hlavní obsah

Crosby předčil Jágra, kouč Rangers ho nenávidí

Dvě z nejzářivějších hvězd současné hokejové NHL se postavily proti sobě v zápase New York Rangers s Pittsburghem. Na jedné straně nejlépe placený hráč Jaromír Jágr, s hosty přijel blyštící se útočný klenot Sidney Crosby. A devatenáctiletý forvard předvedl, že právem převzal v Pittsburghu status největšího idolu, jímž se kdysi vedle Maria Lemieux honosil právě Jágr.

Článek

Přestřelku 6:5 rozhodl pro Pittsburgh v Madison Square Garden právě Crosby. Do konce zápasu zbývaly čtyři vteřiny, když brankář Lundqvist neudržel jeho prudké nahození od pravého mantinelu. "Měl jsem kliku. Věděl jsem, že je někde v chumlu blízko branky Michel Ouellet a čas už spěl do konce. Tak jsem to tam zkusil poslat a doufal jsem, že to případně dorazí," vykládal Crosby po zápase.

Jágr branku viděl pouze z trestné lavice, protože 63 vteřin před koncem byl vyloučen za hákování. Přitom do té doby zachraňoval čest hokejistů Rangers gólem a dvěma přesnými přihrávkami. Zatímco Jezdci mají nyní bilanci dvou výher a dvou porážek, Pittsburghu se daří lépe.

Nejhorší tým Východní konference v loňské sezóně zatím ze třech zápasů dva vyhrál a hodlá se  tentokrát prodrat do play-off. "Zatím nám to klape. Snadno jsme zapomněli, že jsme loni chyběli v play-off. Sezóna pro nás brzy skončila a docela nám tahle zkušenost pomohla," tvrdí Crosby, jenž byl s gólem a třemi asistencemi největší hvězdou zápasu.

"Vždycky jsem měl pro něj jen slova uznání a musím říct, že ho nenávidím," šokoval novináře trenér Rangers Tom Renney. Hned vzápětí se ale usmál na důkaz vtipu a dodal: "Ne, on je opravdu skvělý hráč. A byl skvělý hlavně v dnešním zápase. Možná by nás mohl pár věcí naučit," dodal už vážně.

Reklama