Hlavní obsah

Malkin by mohl vlétnout do NHL příští týden

PITTSBURGH

Možná příští týden se dočká talentovaný ruský hokejista Jevgenij Malkin svého debutu v zámořské NHL. Dvacetiletý útočník Pittsburghu se zranil takřka před měsícem v přípravném utkání svého týmu po srážce se spoluhráčem LeClairem, kterou odnesl vykloubeným ramenem. V pátek se ale objevil na tréninku Penguins a pokud vše půjde dobře, mohl by brzy nastoupit v zápase.

Článek

Malkin se na pátečním tréninku mihl jen několikrát a to ještě se speciální bandáží, jenž mu vyztužovala postižené rameno. Pittsburgh se totiž stále obává jakéhokoli nárazu, který by mohl jejich chráněnce opět vyřadit ze hry. "Zdá se být v pořádku, snad jeho rameno vydrží. Záleží, co řeknou doktoři," sdělil novinářům trenér Penguins Michel Therrien.

Pokud Malkin dostane požehnání od týmových lékařů, mohl by se objevit v sestavě Pittsburghu ve středečním utkání proti New Jersey. "Doufáme, že jeho absence už nepotrvá déle než týden. Uvidíme. Dneska to ještě není aktuální (v Pittsburghu bude hrát Carolina), tak možná ve středu. Chceme, aby se vrátil ve stoprocentní formě. Jsme hodně opatrní, protože je to velmi kvalitní hráč," vysvětlil Therrien.

Reklama

Související témata: