Hlavní obsah

NHL zná tři finalisty bojující o trofej pro nejužitečnějšího hráče ligy

New York

Velmi ceněnou Hart Memorial Trophy, která je v NHL určena nejužitečnějšímu hráči, získá jeden z tria útočníků Taylor Hall (New Jersey), Anže Kopitar (Los Angeles) a Nathan MacKinnon (Colorado). Vítěz bude vyhlášen na slavnostním večeru 20. června v Las Vegas. Hall a MacKinnon jsou i mezi trojicí finalistů na zisk Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče NHL podle Hráčské asociace NHLPA, Kopitar se uchází o Selkeho trofej pro nejlépe bránícího útočníka.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Opora Colorada Nathan MacKinnon (29).

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletý Hall pomohl hokejistům New Jersey k účasti v bojích o Stanley Cup poprvé od roku 2012. Vytvořil si osobní maxima s 93 body, 39 góly i 54 asistencemi ze 76 utkání. Suverénně ovládl produktivitu Devils, druhý Nico Hischier měl na kontě 52 bodů.

Ostřílený Slovinec Kopitar po předchozí slabší sezóně nechyběl ani v jediném z 82 utkání základní části a připsal si 92 bodů za 35 branek a 57 přihrávek. I díky příspěvku třicetiletého kapitána proklouzli Kings do play off posedmé za posledních devět sezón, z nichž v letech 2012 a 2014 vyhráli Stanley Cup.

Dvaadvacetiletý MacKinnon skončil pátý v produktivitě ligy s osobním rekordem 97 bodů, kterého dosáhl díky 39 gólům a 58 nahrávkám ze 74 duelů. Přispěl k postupu Colorada do play off poprvé od roku 2014.

Reklama

Související témata: