Hlavní obsah

NHL už zná odpověď. O příštím angažmá švédského supertalentu rozhodl los

Toronto

Hokejová NHL už ví pořadí prvních patnácti klubů pro červnový draft. Los uskutečněný v Torontu rozhodl, že ostře sledovanou první pozici získalo Buffalo, druhá bude volit Carolina a třetí Montreal. Šavle tak s největší pravděpodobností budou příštím působištěm švédského zadáka Rasmuse Dahlina, jenž je považován za jednoznačného favorita draftu. Výběr nadějných hokejistů se bude konat 22.-23. června v Dallasu.

Foto: Mark Blinch, ČTK/AP

Nadaný ofenzivní bek Rasmus Dahlin takřka jistě spojí svou zámořskou kariéru s organizací Buffala Sabres.

Článek

Slavnostní vyhlašování pořadí pro draft byla velká show, skoro by se dalo říci, že tak trochu reality show. Zástupci klubů stáli ve studiu před kamerami vyrovnaní v řadě vedle sebe. Losovalo se od patnáctého do první místa. Funkcionáři postupně odcházeli, když byl oznámen jejich klub, až zbyli jen dva: generální manažer Buffala Jason Botterill a president Caroliny Don Waddel. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu prvně jmenovaného a jeho organizace.

„Skvělý pocit," svěřil se Botterill. „Byl jsem vynervovaný až na samotném konci, ale teď jsem velice šťastný za naše fanoušky," dodal.

Nadcházející draft má také jednu velkou českou naději. Podle prognóz by Filip Zadina měl být vybrán už jako třetí, takže se jeví velmi pravděpodobně, že by jej mohl získat Montreal. Druhým Čechem, který má velkou šanci být ohlášen v prvním kole, je pardubický útočník Martin Kaut.

Pořadí pro draft 2018
1. Buffalo Sabres
2. Carolina Hurricanes
3. Montreal Canadiens
4. Ottawa Senators
5. Arizona Coyotes
6. Detroit Red Wings
7. Vancouver Canucks
8. Chicago Blackhawks
9. New York Rangers
10. Edmonton Oilers
11. New York Islanders
12. New York Islanders (získána od Calgary Flames)
13. Dallas Stars
14. Philadelphia Flyers (získána od St. Louis Blues)
15. Florida Panthers
16.-31. pozice budou obsazeny až podle výsledků play off NHL.

Reklama

Související témata: