Hlavní obsah

Modrý přispěl k výhře Dallasu, ten zůstává neporažen

ANAHEIM

Hokejisté Dallas Stars nepoznali ani v pátém utkání nového ročníku NHL hořkost porážky. V jediném utkání pondělního programu soutěže vyhráli na ledě Anaheimu 4:3 po samostatných nájezdech. V normální hrací době se na jedné brance hostů podílel i český obránce Jaroslav Modrý, rozhodující nájezd v závěru proměnil finský útočník Jussi Jokinen.

Článek

"Je to samozřejmě příjemné, pořád se snažíme ten dobrý start co nejvíce prodloužit," řekla po utkání hvězda Dallasu Mike Modano. "Navíc je potěšující, že se nám daří vyhrávat zápasy různým způsobem. Ať už vedeme, otočíme skóre, nebo třeba až po nájezdech," dodal.

Modano přihrál Zubovovi na začátku druhé třetiny na vyrovnávácí branku krátce poté, co Rob Niedermayer vyfasoval trest za faul na Ribeira a Dallas využil už po 14 vteřinách dvojnásobnou přesilovku. Pro Modana to byla jubilejní 700. asistence v NHL.

Dallasu vůbec parádně vyšla v Anaheimu druhá třetina, kdy na gól Marchanta z první části postupně odpověděli Zubov, Hagman, a Miettinen. Domácím navíc v této části hry dovolili pouze čtyřikrát vystřelit na brankáře Marty Turca. Naproti tomu po brance Hagmana přepustil gólman Anaheimu Ilja Bryzgalov místo pro zkušenějšího Jeana-Sebastiena Giguera.

Turco se nenechal zaskočit otočkou v nájezdu 

"Jejich hráči výborně kontrolují puk a když jim ho delší dobu necháte, docela jim usnadníte práci," smutnil po zápase obránce Anaheimu Scott Niedermayer. "My hráli tvrdě a ve třetí třetině jsme ještě zvýšili agresivitu, což nám alespoň pomohlo utkání zdramatizovat." Právě Niedermayer nejprve v 50. minutě po přihrávce bratra Roba snížil a 19 vteřin před koncem normální hrací přihrál na vyrovnávací gól na 3:3.

Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Nejprve zkusil malou kulišárnu domácí Ryan Shannon, jenž se rozjel na Turca, v poslední chvíli se před ním s pukem doslova otočil, a vystřelil zadovkou. Brankář Dallasu ale včas vložil do střely svou hokejku. Na druhé straně uspěl střelou zápěstím veterán Zubov, Andy McDonald vzápětí dělovkou vyrovnal, znovu do vedení dostal Dallas  Jokinen. Domácí Samuel Pahlsson naopak neuspěl.

Anaheim - Dallas 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 0:3, 2:0 - 0:0)
Branky: 17. Marchant, 50. S. Niedermayer, 60. McDonald - 23. Zubov, 29. Hagman (Modrý), 38. Miettinen, rozhodující nájezd J. Jokinen. Zásahy brankářů: Bryzgalov 14/2, Giguere 21/1 - Turco 39/3.

Reklama