Hlavní obsah

Boston a Calgary odehrají na podzim dva zápasy v Číně

New York

Kanadsko-americká NHL letos na podzim zavítá stejně jako loni do Číny, aby podpořila zájem o hokej v nejlidnatější zemi světa. Dva exhibiční duely v rámci přípravy na novou sezónu tentokrát sehrají Boston a Calgary, poprvé se oba týmy utkají 15. září v Šen-čenu a poté 19. září v Pekingu.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Utkání play off NHL mezi Tampou Bay a Bostonem - ilustrační foto.

Článek

Čína představuje pro NHL na rozdíl od basketbalové NBA zatím takřka nedotčený trh, s výhledem na zimní olympijské hry 2022 v Pekingu je však pro hokejovou ligu velice atraktivní. Komisionář Gary Bettman se sice ještě k případné účasti hráčů na příštích OH nevyjádřil, o zvýšení popularity hokeje v Číně ale usiluje už nyní. Letošní turnaj pod pěti kruhy v korejském Pchjongčchangu hokejisté z NHL vynechali.

V loňském roce sehrály dva premiérové exhibiční zápasy v Šanghaji a Pekingu týmy Los Angeles Kings a Vancouver Canucks. V Asii se NHL poprvé uvedla v roce 1997, kdy se v Tokiu dvakrát představily Anaheim s Vancouverem. V Japonsku se NHL objevila ještě o rok později a zatím naposledy v roce 2000. Ve všech třech případech šlo o duely základní části.

Reklama

Související témata: