Hlavní obsah

Pittsburgh - Washington 1:2 PPStav série 2:4Pittsburgh na třetí triumf nedosáhne, dva Češi byli u postupových oslav

Pittsburgh
Aktualizováno

Hokejisté Washingtonu Capitals porazili v noci na úterý Pittsburgh a vybojovali si tak účast ve finále Východní konference, kde se střetnou s Tampou Bay. Za postupující odehráli přes dvacet minut i čeští hokejisté Jakub Vrána s Michalem Kempným, v dresu poražených nechyběl Dominik Simon. Penguins letos usilovali o třetí zisk Stanleyova poháru v řadě. O posledním konferenčním finalistovi v západní části NHL rozhodne sedmý zápas. Nashville totiž zdolal Winnipeg 4:0.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Rozhodující moment. Jevgenij Kuzněcov v prodloužení duelu s Pittsburghem překonává Matta Murrayho a posílá Washington do finále Východní konference.

Článek
Fotogalerie

Washington dorazil do Pittsburghu s vedením 3:2 na zápasy a velkou touhou získat rozhodující výhru.

Tučňáci v první dvacetiminutovce nepohlídali T. J. Oshieho a ten z mezikruží napálil tyč. Také na druhé straně mohl padnout gól, jenže gólman Braden Holtby předvedl hned několik povedených zákroků, takže se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Krátce po změně stran přišla hvězdná chvilka australského hokeje. Nathan Walker přihrál zpoza brány Alexi Chiassonovi a ten z úhlu prostřelil Matta Murrayho. Walker se tak stal prvním Australanem, který si připsal bod v play off NHL. Naopak Murray musel hodně litovat, jak lacino pustil hosty do vedení.

Vrána v šanci neuspěl

Druhý gól Capitals mohl přidat Jakub Vrána, jenž se po Carslonově pasu ocitl za obranou domácích, jeho střelu však dokázal Murray zneškodnit vyrážečkou. A tak přišlo vyrovnání.

Po Crosbyho vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou čáru ke Krisi Letangovi a ten golfovým úderem propálil Holtbyho.

Další příležitosti Pens už však Holtby pochytal, nebo mu pomohla branková konstrukce jako při nenápadné střele Toma Kühnhackla v prodloužení.

V 66. minutě se pak hráčům Washingtonu podařilo zastavit akci Tučňáků, Alexandr Ovečkin pohotově přiťukl kotouč za obránce na rozjetého Jevgenije Kuzněcova a ten následným blafákem zasunul puk mezi betony Matta Murrayho a odstartoval postupové oslavy.

Rinne oddálil postup Jets

Finský gólman Pekka Rinne 34 zákroky zlikvidoval snahy Winnipegu na získání rozhodujícího vítězství. Nashville si tak díky výhře 4:0 vynutil sedmý duel.

Všechny góly hostů dali Švédi, dvakrát se trefil Viktor Arvidsson a dvakrát Filip Forsberg, oba si navíc připsali po jedné asistenci. Rozhodující klání je na programu ve čtvrtek, výhodu domácího prostředí budou mít Predátoři.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Pittsburgh - Washington 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 32. Letang - 23. Chiasson, 66. Kuzněcov. Střely na branku: 22:30. Diváci: 18.621. Hvězdy utkání: 1. Kuzněcov, 2. Chiasson (oba Washington), 3. Letang (Pittsburgh). Konečný stav série 2:4.
Západní konference - 6. zápas:
Winnipeg - Nashville 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky: 2. a 56. Arvidsson, 29. a 46. F. Forsberg. Střely na branku: 34:29. Diváci: 15.321. Hvězdy utkání: 1. F. Forsberg, 2. Rinne, 3. Arvidsson (všichni Nashville). Stav série 3:3.

Reklama

Související témata: