Hlavní obsah

Vokoun přiváděl Rangers k šílenství hlavně v přesilovkách

NEW YORK

Osmatřicet střel vyslali hokejisté New York Rangers na gólmana Nashvillu Tomáše Vokouna, ani v jednom případě na něj však nevyzráli. Český brankář vychytal v Madison Square Garden sedmnáctý zápas bez branky v NHL a opět dokazuje, že je ve staré dobré formě. Přitom v prvních dvou zápasech nové sezóny inkasoval dohromady třináct branek.

Článek

"Mou prací je zastavovat puk při cestě do branky. Brankář je nejdůležitější hráč a když nedokáže zastavit střely soupeře, těžko můžete vyhrát," lakonicky komentoval Vokoun svou úspěšnost proti Rangers. V posledních třech zápasech musel čelit celkem 93 střelám, přičemž za svá záda pustil pouze dvě.

"Po prvních třech zápasech jsme se ptali sami sebe, co se děje. Věděli jsme, že jsme schopni hrát na mnohem lepší úrovni," připomněl útočník Nashvillu Scottie Upshall špatný vstup Predators do sezóny, kdy prohráli první tři zápasy. Z dalších třech zápasů ale pokaždé odcházeli jako vítězové. "Odehráli jsme teď dobré zápasy a hodně nás drží ´Vokie´. A to je přesně to, co potřebujeme. Takhle to chce hrát zápasy venku. Prostě sem vlítnout, vyhrát, a hned zase ze stadionu vypadnout," smál se po zápase jeho spoluhráč Jason Arnott.

Jágr: Nepadá nám to tam

To Rangers mají v poslední době úplně jinou bilanci, z posledních pěti zápasů vyhráli jen jednou. Trenéra Toma Renneyho trápí především nedisciplinovanost jeho svěřenců. V minulém utkání s New Jersey měl soupeř početní výhodu sedmkrát, stejný počet dopřáli i Nashvillu.

Naproti tomu úspěšnost Rangers v přesilových hrách byla v posledních zápasech hodně mizerná. A proti Nashvillu to vyvrcholilo, když domácí neproměnili ani jednu z osmi početních výhod, včetně tří přesilovek pět na tři. Na Vokouna zkoušeli střílet z dálky, zblízka, z dorážek, nic platné.

"V tom byl asi ten největší problém," označil neúspěšné přesilovky jako hlavní důvod prohry Jaromír Jágr. "Nevím jak to říct, prostě nám to tam dneska ne a ne spadnout," dodal. Tomu Vokoun znehodnotil všech devět střeleckých pokusů, zmrazil i tři pokusy Petra Průchy z levého kruhu, a otrávil i Brendana Shanahana při dorážce zblízka po střele Cullena.

Reklama

Související témata: