Hlavní obsah

Příště nechám rozhodčí na pokoji, sliboval Eliáš

PRAHA/NEW YORK

Rozporuplné pocity měl po čtvrtečním utkání s Nashvilem kapitán New Jersey Patrik Eliáš. Český útočník ve službách Devils sice asistoval u všech branek svého týmu, současně jej ale oslabil třemi vyloučeními a nakonec nevyzrál při rozhodujícím samostatném nájezdu na gólmana Predators Chrise Masona.

Článek

Zápas na ledě New Jersey přinesl hned v úvodu přestřelku jako na divokém Západě. Už po dvou minutách otevřel při početní výhodě Nashvillu i s pomocí Martina Erata skóre zápasu Jason Arnott. Ani ne o dvě minuty později bylo vyrovnáno, když se tentokrát při přesilovce domácích trefil Brian Gionta.

Eliáš u vyrovnávací branky asistoval, o chvíli později ale přidržel Mikko Lehtonena, putoval na trestnou lavici a jeho vyloučení během necelé půlminuty potrestal svým třetím gólem v sezóně Erat.

Devils si ani po druhém inkasovaném gólu hry v pěti neužili, protože Eliáš se ihned po návratu na led pustil zostra do rozhodčích a ti jen bez milosti znovu vykázali na trestnou lavici. "Bylo to ode mne hloupé a sobecké. Takhle se nemůžu chovat, příště musím udržet nervy na uzdě a pusu zavřenou," zpytoval po utkání svědomí kapitán New Jersey.

Potřetí si šel Eliáš sednout v 56. minutě a citelně tak oslabil svůj tým, který se snažil stůj co stůj dohnat dvoubrankovou ztrátu. Devils oslabení přežili a nakonec se jim během dvou minut po trefě Gomeze a druhé brance Gionty podařilo dotáhnout duel do prodloužení.

Rozhodly ovšem až samostatné nájezdy. Dvě série čekali diváci na gól marně, až se přesně trefil nad rukavici brankáře Scotta Clemmensena Martin Erat. Na úspěšný pokus svého krajana se snažil odpovědět Eliáš, jeho nepovedenou ránu, při níž doplatil na špatnou kvalitu ledu, ale zlikvidoval hostující gólman Mason.

Reklama