Hlavní obsah

Sýkora si pochvaloval spolupráci s Hemským a Thoresenem

PRAHA/EDMONTON

Novou útočnou řadu postavil do pondělního utkání proti Phoenixu kouč hokejistů Edmontonu Craig MacTavish. A Petr Sýkora, Aleš Hemský a Patrick Thoresen dali trenérovi jasně najevo, že si na ledě mimořádně rozumějí. Sýkora vstřelil jeden gól a třikrát asistoval, Hemský dal jednu branku a připsal si dvě asistence a norský hráč zaznamenal tři gólové přihrávky.

Článek

MacTavish zkompletoval novou útočnou trojici poté, co se v NHL debutující Thoresen ukázal v dobrém světle. A jak vidno, evropský trojlístek si padl do oka.

"Každý se snažíme o svou hru, ale přitom nezapomínáme na ostatní. To je základ úspěchu. Proto nám to tak šlapalo," pochvaloval si Sýkora, jenž si po bodovém nášupu v duelu s Phoenixem vybudoval pětibodový náskok v čele kanadského bodování Oilers.

Ve statistikách NHL se český forvard dělí se třinácti body za šest branek a sedm asistencí o páté místo s Rakušanem Thomasem Vanekem.

"Patrick (Thoresen) k nám skvěle zapadl. Podařilo se nám vytvořit si řadu šancí, z nichž jsme dokázali skórovat," líčil spokojený Sýkora.

Body jako bonus

Thoresen je teprve pátým norským hokejistou, který zasáhl do dění v NHL, a svůj první rok v zámoří si jaksepatří užívá. "Sbírání bodů je pro mě jen bonus. Pokaždé když jdu na led, tak se především snažím vytvořit prostor pro Petra a Aleše, protože oni patří k nejschopnějším hráčům v lize," vysekl třiadvacetiletý rodák z Oslo poklonu svým spoluhráčům.

Kouč Edmontonu mohl být se svým krokem nadmíru spokojený. "Patrick mě zaujal už během přípravného kempu a vypadá zápas od zápasu lépe. Je velmi útočně laděný, ale dokáže i účinně napadat. Do formace s Hemským a Sýkorou, kteří předvedli proti Phoenixu spektakulární výkon, dokonale sedl," doplnil MacTavish, jenž norského hokejistu postavil k českým hráčům místo Raffiho Torrese.

Reklama

Související témata: