Hlavní obsah

Sýkora vedle Hemského pookřál, táhne Edmonton

Hokejový útočník Petr Sýkora zahájil svou čtvrtou zámořskou štaci ve velkém stylu. Zanedlouho třicetiletý útočník Edmontonu Oilers nechal zklamání z nezájmu slavných New York Rangers daleko za sebou. V rozhovoru pro Sport.cz po utkání ve Phoenixu přiznává, že po boku Aleše Hemského znovu nalezl herní pohodu.

Článek

Vstup do sezóny se klubu i vám vydařil. Při zpětném ohlednutí k letnímu výběru působiště tedy musíte být spokojen, že?

Samozřejmě. Já sám jsem takový úvod nečekal. Hraji však s Alešem Hemským, se kterým si hodně rozumím. Každý zápas si vytvoříme pět šest šancí a prozatím nám to vychází i střelecky.

Na domácím ledě jste zvítězili ve všech utkáních. Venku jste však uspěli pouze jednou. V čem je zádrhel?

Venku se snažíme hrát až příliš na krásu. Dáváme si zbytečné přihrávky přes střed hřiště a děláme zbytečné kličky. Kdybychom raději hráli typickým kanadským způsobem a jednoduše nastřelovali puky, tak by se nám asi dařilo mnohem lépe.

Při pohledu na kanadské bodování soutěže zaostáváte pouhé dva body za nejproduktivnějším Mariánem Hossou z Atlanty. Jak moc je tento pohled příjemný?

Vše vyplývá ze spolupráce s Alešem Hemským. On má na mých výsledcích největší podíl. Dokáže podržet puk, zavézt ho do útočného pásma a přihrát mi do vyložených pozic. Je to jeden z nejlepších hokejistů, se kterými jsem kdy hrál. Jsem vedle něj hrozně spokojený.

Svého času vám to v New Jersey klapalo s Patrikem Eliášem. Vidíte jej znovu v Aleši Hemském?

Oba jsou zcela rozdílní. Jak Aleš, tak Patrik však patří mezi nejlepší hráče v NHL a oběma se dá velmi lehce přizpůsobit.

Své místo v sestavě Oilers jste tedy našel. Zabydlel jste se i v civilním životě?

Určitě. V Edmontonu máme s manželkou Renatou krásný dům. Vše je nádherně zařízeno, po této stránce jsem naprosto spokojen a nemohu si na nic stěžovat.

Změnil se Edmonton od doby, co jste v něm coby junior působil?

Jeho tvář se v podstatě moc nezměnila, byť je daleko větší než při mém předchozím působení. Je to nejrychleji se rozvíjející se město v Kanadě. Všude se staví, stěhuje se tam spousta nových lidí a ceny stoupají závratnou rychlostí.

Reklama

Související témata: