Hlavní obsah

Jágra trápí rameno, přesto září

Hokejisté New York Rangers v sobotu zaznamenali úspěšný vstup do série čtyř utkání na kluzištích týmů Pacifické divize. Zkázu domácího Phoenixu režíroval český útočník Jaromír Jágr, jenž se čtyřmi zápisy do statistik vyhoupl do čela kanadského bodování NHL. V předzápasovém rozhovoru pro Sport.cz kapitán newyorských Jezdců přiblížil svůj zdravotní stav.

Článek

V posledních dnech se spekuluje o stavu vašeho ramene. Jak to tedy vypadá ve skutečnosti?

Rameno ještě není tak silné, jak jsem čekal. Pět měsíců jsem byl mimo hru a teď během úvodního měsíce nemohu očekávat zázraky.

Limituje vás při střelbě?

Samozřejmě. Vypadá to, jako bych puky jen nahazoval. Nyní se snažím rameno co nejvíce posilovat, aby se rychle srovnalo se sílou. Pak to bude lepší.

Před sezónou klub posílil zkušený Brendan Shanahan, který je nejlepším střelcem týmu. Jste rád, že veškerá tíha neleží na vás?

Určitě. Čím více budeme dávat gólů, tím častěji budeme vyhrávat. Brendan je hráč, který našemu týmu hodně pomůže.

Sledujete tabulku produktivity? Koho považujete za největší konkurenty v boji o Art Ross Trophy?

Uvidíme. Je tam řada kvalitních hráčů. Sezóna se ale teprve rozbíhá a nikdo neví, jak se vše bude dále vyvíjet. Pro mě je nejdůležitější, abych zůstal zdravý.

Zahajujete čtyřzápasové turné s týmy z Pacifické divize. Loni jste se nestřetli s žádným z nich. Je to tedy krok do neznáma?

Nová NHL je zcela odlišná. Proti týmům ze Západní konference moc nehrajeme, takže v tomto ohledu to krok do neznáma určitě je.

Reklama