Hlavní obsah

Columbus zařadil Balaštíka na listinu volných hráčů

COLUMBUS

Klub zámořské NHL Columbus Blue Jackets ztratil zájem o služby českého hokejového útočníka Jaroslava Balaštíka a zařadil úřadujícího vicemistra světa z Rigy na listinu volných hráčů. Šestadvacetiletého dvojnásobného nejlepšího střelce české extraligy si nyní může vybrat jakýkoliv klub NHL.

Foto: Columbus Blue Jackets

V Columbusu už s Jaroslavem Balaštíkem nepočítají - ilustrační foto.

Článek

Balaštík se v minulém ročníku i přes působení na farmě v celku Syracuse Crunch do sestavy Columbusu prosadil. V této sezóně byl ale byl postupně přeřazen do čtvrté formace a nedostával moc prostoru na ledě. V šesti utkáních vstřelil jedinou branku. "Řešíme to už tři dny," řekl k Balaštíkově situaci jeho agent Aleš Volek.

O budoucnosti zlínského odchovance se bude rozhodovat v následujících dnech. "Čekáme, jak to dopadne. Pokud si ho žádný jiný klub nevybere, jsou dvě možnosti. Buď návrat do Evropy, nebo působení na farmě. Je to ale předčasné, uvidíme až po vypršení lhůty na waiver listu," navázal Volek. Balaštík podepsal v červenci novou roční jednocestnou smlouvu, která mu zaručuje příjem 525 tisíc dolarů i v případě pobytu na farmě.

V uplynulém ročníku zaznamenal Balaštík v dresu Columbusu v 66 zápasech 22 bodů za 12 branek a 10 asistencí. Ve 14 utkáních v AHL skóroval třikrát a na stejný počet gólů nahrál. V době, kdy hrál v nižší soutěži, měl o jeho služby zájem extraligový Hamé Zlín, ale Balaštík se chtěl poprat o šanci v NHL. "Teď Jarda nedostává tolik příležitosti. V Columbusu mají hodně výborných křídel. Počkáme, jak se vyvine situace v zámoří," dodal Volek.

Reklama