Hlavní obsah

První konflikt po rozšíření nejvyšší soutěže: Fanoušci Zvolenu napadli příznivce maďarského klubu

Bratislava
Aktualizováno

Nápad vedení slovenské Tipsport ligy začlenit do soutěže dva maďarské kluby z Budapešti a Miskolce dostává první trhliny. V pátek na utkání domácího Miskolce se Zvolenem došlo k vážnému incidentu mezi tábory fanoušků obou klubů.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru jegkorongblog.hu po druhé třetině vedl Zvolen jednoznačně 4:0, když o přestávce napadla část slovenských fanoušků příznivce domácího mužstva. Létaly údery pěstí i kopance. V sektoru domácích fanoušků byly i děti a ženy. Pořadatelská služba si se zvolenskými útočníky nevěděla rady a pořádek nastolili až policisté, kteří sektor zvolenských příznivců vyprázdnili. Třetí třetina začala se zpožděním. Zvolen nakonec v Miskolci vyhrál jednoznačně 5:0.

Trenér Zvolenu Andrej Podkonický se po utkání za incident omluvil. „Něco takového se v aréně v Miskolci ještě nestalo. Chuligáni ze Zvolenu, kteří měli zakryté tváře šálami, zničili bariéru a napadli domácí fanoušky," líčil situaci maďarský web. „Byla to úmyslná organizovaná provokace," napsal na sociální síti jeden z fanoušků Miskolce. „Byl jsem na utkání s tříletou dcerou. Dovedete si představit, jak jsem se cítil," dodal další příznivec domácího týmu.

Zvolenský fanklub tvrdí, že k útoky byli vyprovokováni. „Iniciativa nebyla ze začátku na naší straně," tvrdí fanklub.

Klub z Miskolce po zmíněném incidentu nedoporučil svým příznivcům výjezd na nedělní utkání do Detvy.

Reklama

Související témata: