Hlavní obsah

Zadinova paráda uchvátila zámoří. U vytržení byli i komentátoři

Grand Rapids/Praha

Maká na farmě v Grand Rapids a trpělivě čeká na šanci, aby mohl být povolaný do Detroitu a dočkal se tak své premiéry v NHL. Po středečním utkání proti Rockfordu by k tomu mohl být český hokejový útočník Filip Zadina zase o něco blíž. Dvěma góly totiž přispěl k výhře 3:1 nad záložním týmem Chicaga a zejména druhá branka pardubického odchovance opravdu stála za to...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Filip Zadina.

Článek

Zadina, který za dvanáct dní oslaví devatenácté narozeniny, nejprve otevřel skóre v 11. minutě, když ranou z voleje z pravého kruhu využil přesilovou hru.

Zkraje třetí třetiny pak přišla jeho druhá trefa, ze které byli u vytržení i komentátoři. Šestka letošního draftu NHL ještě na vlastní polovině kluziště zmocnila u pravého mantinelu kotouče, bezostyšně se protáhla až do útočného pásma a střelou přes obránce vrátila svému týmu vedení.

„Myslím, že jsem hrál dobře. Přesně tak, jak jsem měl před utkáním v plánu. Proto jsem spokojený, musíme ale takhle makat dál, protože to je jen jeden zápas," prohlásil po utkání Zadina, který se podle svých slov zlepšuje každým zápasem.

Byl blízko hattricku

Dokonce nebyl daleko hattricku, jenže šest minut před koncem jeho nadějný pokus skončil na tyči. Ve čtrnácti zápasech za Grand Rapids zatím nasbíral deset bodů za šest branek a čtyři asistence. Zajímavostí je, že když už Zadina v AHL skóruje, tak pokaždé nakonec zaznamená v zápase dvě branky - povedlo se mu to nejen ve středu proti Rockfordu, ale i dříve proti Hershey a Clevelandu.

„Zadina je opravdu velice šikovný hráč. Věřím, že má před sebou zářivou budoucnost," řekl po posledním zápase hlavní kouč Grand Rapids Ben Simon.

Zadina má i slabiny

Upozornil ale i na Zadinovy slabiny. „Ještě má na čem pracovat, vždyť je mu teprve osmnáct. Je sebevědomý, chce tvořit hru, rád hraje s pukem. Někdy by ho ale nemusel držet tak dlouho. Občas z toho totiž vznikají nebezpečné protiútoky," všiml si Simon.

U výhry Grand Rapids byli kromě Zadiny i jeho krajani, obránci Libor Šulák s Filipem Hronkem, který si připsal asistenci u druhého Zadinova gólu. V brance pak devětadvaceti úspěšnými zákrok zazářil Slovák Patrik Rybár, který ještě v minulé sezoně působil v Hradci Králové.

Ve středečním programu AHL se mezi střelce zapsal i útočník Belleville Filip Chlapík. I díky jeho gólu vyhrál záložní tým Ottawy 5:4 po samostatných nájezdech nad Uticou.

Reklama

Související témata: