Hlavní obsah

Na Štědrý den jsem se málem utopil, vzpomíná legendární hokejista Golonka

Bratislava/Praha

Československá hokejová legenda Jozef Golonka si v osmdesáti letech konečně užívá Vánoce. Vychutnává si bramborový salát i další tradiční pochoutky, jen místo cukroví mlsá zmrzlinu. A užívá si i silvestrovské oslavy, stejně jako Vánoce, které mnohokrát během kariéry slavil v cizině. „Nejvíc nás všechny překvapily Vánoce v Los Angeles, to jsem se totiž málem utopil," svěřil se Golonka v rozhovoru pro web sportky.zoznam.sk.

Foto: Profimedia.cz

Československá hokejová legenda Jozef Golonka vzpomínal, jak se před lety na Štědrý den málem utopil.

Článek

Příhod o vánočních svátcích a silvestrovských oslavách nasbíral Golonka během bohaté kariéry hodně. Hokejové fanoušky a čtenáře však i po letech dokáže překvapit. Třeba vyprávěním o tom, jak se před lety během Vánoc v Los Angeles málem utopil. „I přes zákaz jsem skočil do moře a museli mě zachraňovat, abych se neutopil. Kdyby hlídka nebyla na místě včas, asi bych se vážně utopil," vzpomíná na dramatickou událost.

Teď už je mu do smíchu, ale tehdy byla situace hodně vážná. Za porušení zákazu koupání v moři mu totiž hrozila tučná pokuta. „Naštěstí jsem ji nedostal," oddechne si nahlas muž mezi jehož největší úspěchy patří stříbro z olympijských her v Grenoblu v roce 1968 a o bronz, který získal o čtyři roky dříve v Innsbrucku. „My jsme tehdy dostávali kapesné dva dolary na den, takže bych ji neměl z čeho zaplatit. Ještě, že mě kvůli tomu nezavřeli," dodal mimo jiné v rozhovoru pro topky.sk.

Reklama

Související témata: