Hlavní obsah

Kuopio–Třinec 3:1Třinec bude ve skupině poslední. Čeká na čtvrtfinálového soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Ruuttu 1 : 0
33. Gernát 1 : 1
34. Texier 2 : 1
41. Ruuttu 3 : 1
Záznam online reportáže

Davos/Praha
Aktualizováno

Další porážka, tentokrát v normální hrací době. Hokejisté Třince podlehli ve druhém vystoupení na Spengler Cupu 1:3 Kuopiu. Včera po samostatných nájezdech prohráli 1:2 s Magnitogorskem, bez ohledu na další dění tak budou ve skupině Torriani poslední. V sobotu ve 20:15 budou v Davosu hrát čtvrtfinále s druhým týmem skupiny Cattini, v níž večer porazil domácí Davos německý Norimberk 3:2.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Alexander Ruuttu z Kuopia se raduje z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Do první velké šance se v konfrontaci lídra české extraligy a jedenáctého celku nejvyšší finské soutěže dostal v šesté minutě Kovařčík, ale jeho blafák do bekhendu mezi betony slovenský gólman Godla se štěstím vytěsnil mimo.

Kuopio se následně ubránilo v oslabení a syn slavného otce Alexander Ruuttu záhy na druhé straně poprvé překonal Danečka, který se postavil do třinecké brány místo odpočívající jedničky Hrubce a Kváči, který se zranil proti Magnitogorsku v rozstřelu. V sestavě navíc scházeli klíčoví zadáci Krajíček s Rothem.

Za dvě minuty mohl po přečíslení po Ciencialově přihrávce vyrovnat Kovařčík, ale Godla se stihl přesunout a opět skvěle zasáhl.

Stav se neměnil ani po další šanci Kuopia, která se v 18. minutě dlouho řešila u videa. Jokinenovo zakončení prošlo pod Danečkem k Nuutinenovi, jehož pokus se odrazil od padajícího obránce Gernáta, který tělem byl převážně za brankovou čárou. Sudí po dlouhých minutách nakonec nenašli na obrazovce prokazatelný záběr, podle něhož by puk skončil v brance.

V úvodu druhé části Oceláři odolali při Marcinkově trestu a ve 25. minutě Godla opět zazářil při pokusu Chmielewského.

Ve 33. minutě vyrovnal po individuální akci střelou z pravého kruhu Gernát. KalPu ovšem za 53 sekund znovu poslal do vedení Texier, který ujel po Adámkově zaváhání ve středním pásmu. Danečka překonal střelou na vyrážečku. Oceláři mohli odpovědět. Ve 37. minutě ale Chmielewski místo střely nepřesně vrátil puk na Kovařčíka. Potom ještě neproměnil únik Marcinko.

Po 32 sekundách závěrečného dějství KalPa pojistila náskok. Středem pozornosti znovu byl útočník Buffala, Chicaga či Vancouveru Christiana Ruuttua, když obral o puk Gernáta a bekhendem překonal padajícího Danečka.

Třinec pak přečkal trest Chmielewského, ale pak se marně snažil dohnat ztrátu, stav duelu dvou nováčků na nejstarším klubovém turnaji na světě nezměnila ani power play Ocelářů.

Vítězové dvou tříčlenných skupin postoupí přímo do semifinále, týmy z druhých a třetích míst čekají v sobotu čtvrtfinálové duely.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu:
Skupina Torriani:
HC Oceláři Třinec – KalPa Kuopio 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Gernát (Roberts Bukarts) – 13. A. Ruuttu (Rissanen, Texier), 34. Texier, 41. A. Ruuttu. Rozhodčí: Gofman (Rus.), Stricker – Castelli, Gnemmi (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 5141.
Sestava Třince: L. Daneček – D. Musil, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Matyáš, Adámek, Haman – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Š. Novotný, Roberts Bukarts – Chmielewski, O. Kovařčík, Cienciala – Christov. Trenéři: M. Zadina a Raszka.
1.KalPa Kuopio110003:13
2.Metallurg Magnitogorsk101002:12
3.Oceláři Třinec200112:51
Skupina Cattini:
HC Davos - Norimberk Ice Tigers 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 6. Pestoni, 7. Simion, 52. Payr - 37. Buck, 49. Pföderl.
Tabulka:
1.Kanada110002:13
2.Davos210014:43
3.Norimberk100012:30

Reklama

Související témata: