Hlavní obsah

Natržené plíce, svaly, otřes mozku, zlomeniny... I tak ale hokejisté hráli finále play-off

Nitra/Praha

Hokejisté Nitry se museli během play-off slovenské hokejové extraligy vyrovnávat s řadou více či méně závažných zdravotních komplikací svých hráčů. I přes obrovský počet zraněných ale dokázali dokráčet až do finále, když vyřadili Trenčín a Zvolen. O titul je připravila až Banská Bystrica. Během bojů o trofej mlčeli, nyní ale zveřejnili, veškerá zranění, která je během cesty zvané play-off brzdila. S čím vším se nitranští hráči potýkali?

Foto: Facebook: HK Nitra, foto: M. Slávik

Asi s nejvážnějším zraněním se během play-off musel vyrovnávat Judd Blackwater.

Článek

Asi nejvážnější zranění utrpěl Judd Blackwater. Po bodyčeku jednoho ze soupeřů mu posunutá kost způsobila propíchnutí plíce. „Absolvoval operaci v Nitře a ležel na JIP. I přesto chtěl zasáhnout do finále, ale s touto diagnózou mu to lékaři vysloveně zakázali," uvádí klub na svých webových stránkách.

Jen o něco lépe dopadl Miroslav Pupák. Ten po faulu utrpěl otřes mozku a přestože se dvakrát zkoušel na led vrátit, vždy to bylo jen na chvíli, neboť stále trpěl závratěmi.

Potrhané vazy v rameni potkaly Kenneyho Morrisona, natržené svaly mezi žebry zase Kalea Kerbashiana, Juraje Majdana a Dalibora Bortňáka, který i přes další komplikace odehrál úplně každý zápas.

Hráči se dále museli potýkat třeba s vysokými horečkami přes 39 stupňů (Branislav Mezei), vyraženými zuby (hned o sedm přišel Róbert Lantoši), žaludečními problémy (Branislav Rapáč, Adrián Sloboda) či zlomeninou lícní kosti (Juraj Šiška). A ve výčtu bychom mohli pokračovat dále.

Celkově hokejový klub z Nitry na svém webu zmiňuje třináct hráčů, kteří se během play-off museli potýkat s více či méně závažnými potížemi. To je v podstatě polovina kádru. Mnoho hráčů se navíc nevyrovnávalo pouze s jedním omezením, ale trápilo je více zdravotních komplikací současně.

I přesto ale Nitra dokráčela až do finále. Většina z těchto hráčů navíc i přes značné omezení do zápasů nastupovala. Podle klubu hráli pod injekcemi proti bolesti a ve volných dnech v podstatě netrénovali. „Jsme přesvědčení, že po tom všem budete na toto stříbro hledět s pocitem hrdosti a ve vašich očích určitě bude mít zlatý lesk," obrací se klub z Nitry k fanouškům.

Reklama