Hlavní obsah

Hokejový Detroit očekává Haškovo "ano"

Rozhodne se v pondělí, často v průběhu minulého týdne opakoval generální manažer hokejových Red Wings z Detroitu Ken Holland, když na něj zámořští novináři útočili a dožadovali se odpovědi, zda se slavný brankář Dominik Hašek vrátí do NHL. Chvíle rozhodnutí tedy nastala a v Detroitu netrpělivě přešlapují u telefonu.

Foto: ČTK

Dominik Hašek

Článek

Detroit si před vypršením Haškovy opce zajistil gólmanovy služby, dosud však není zřejmé, zda se český brankář do NHL vůbec vrátí. S Detroitem tedy nyní pojí rodáka z Pardubic a šestinásobného držitele Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL opční právo na osm milionů dolarů za sezónu.

"Myslím, že vím, jaký bude Dominikův vzkaz do Detroitu," řekl nedávno hráčův agent Rich Winter, který se dlouho netají optimistickým postojem. "Samozřejmě to ale nemohu říci za něj."

Co s Josephem

I proto Holland v minulých dnech nezahálel a zkoušel najít zájemce o Curtise Josepha, loni jedničku týmu. Kanadský gólman je ale pro vedení Rudých křídel pořádný oříšek. Má totiž ještě dva roky platnou smlouvu, která mu zajišťuje roční příjem ve výši osmi miliónů dolarů, ale co je nejpodstatnější - kontrakt obsahuje podmínku, že brankář nesmí být bez svého souhlasu vyměněn.

Právě tato klauzule je v případných jednání o výměně velmi limitující. Přesto se o Josepha velmi vážně zajímají v St. Louis a uvažují o něm i v New Yorku Rangers. Všeobecně se očekává, že pokud se Hašek vrátí, Joseph nebude chtít hrát v Detroitu druhé housle a na přestup kývne.

Reklama

Související témata: