Hlavní obsah

Souboj Trončinského z Ústí s Dudou z Benátek sledoval i Pavelec

Josef PešoutSport.czPrávo

Ještě v únoru proti sobě nastoupili zkušený obránce Marek Trončinský a protřelý útočník Radek Duda v prestižním extraligovém derby mezi hokejisty Litvínova a Chomutova. Ve čtvrtek se na ledě potkali v roli soupeřů znovu. Tentokrát to bylo při přípravném duelu prvoligových celků Ústí nad Labem a Benátek nad Jizerou (7:4). V hledišti nechyběl ani bývalý reprezentační brankář Ondřej Pavelec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Radek Duda

Článek

Trončinský si po předčasném ukončení smlouvy v Pardubicích, které už s ním nepočítají, zahrál za ústecký celek, jehož je odchovancem. A Duda se po jarním sestupu Chomutova z extraligy vrátil do Benátek, v jejichž dresu rozjížděl i minulou sezonu.

Trončinský absolvoval vůbec první zápas v přípravě. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Kluci už měli dost porážek a tentokrát jsme to zvládli," oddechl si obránce, který je v Ústí doma. „Bydlím nedaleko od zimního stadionu, některé hráče znám, s tím není problém. Navíc jsem viděl i předešlé zápasy Slovanu. Samozřejmě, že se v klubu hodně změnilo od doby, co jsem hrál za Ústí před devíti lety. Zaznamenal jsem současné skromnější podmínky," svěřil se zkušený hokejista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Marek Trončinský.

Setkání na ledě s Radkem Dudou komentoval ostřílený bek s úsměvem: „Potkávali jsme se loni v extralize. Radek je pořád stejný, nijak jsme se neprovokovali."

Radek Duda je jedním z obrovské skupiny hráčů, kteří se rozprchli z Chomutova po minulé sezoně. A v dresu Benátek nad Jizerou stihl už tři zápasy. „Máme hodně práce. Utkání nám naznačila, co musíme zlepšit. Je tady spousta mladých hráčů," shrnul první dojmy.

Po zápase v Ústí se Duda srdečně zdravil a dlouze hovořil s Ondřejem Pavelcem. Bývalý reprezentant se zkušenostmi z NHL nebyl na ústeckém stadionu náhodou. „Jsem Kladeňák a Kladno spolupracuje s Ústím. Známe se s ústeckým šéfem a trenérem Vladimírem Evanem. Potkali jsme se nedávno na exhibici ve Znojmě. Slovo dalo slovo a jezdím do Ústí. Snažím se pomoci jako trenér brankářů. Pro mě je super, že jsem v kontaktu s gólmany. Věřím, že se mohou posouvat," podotkl Pavelec.

„Uvidíme, kam spolupráce vygraduje," přemítal. Za Ústí chytal kladenský mladík Stahl, který naposledy působil v Řisutech.

Reklama

Související témata: