Hlavní obsah

Bulíř dostal trest, příští zápas Liberce v LM musí vynechat

Zug

Útočník libereckých hokejistů Michal Bulíř byl dodatečně potrestán stopkou na jeden zápas Bílých Tygrů v Lize mistrů. Vedle zápasového trestu za napadení, jehož se dopustil ve čtvrtečním duelu na ledě Belfastu, musí osmadvacetiletý kanonýr zaplatit také pokutu 600 eur (skoro 16 tisíc korun).

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký Michal Bulíř na archivním snímku.

Článek

Trest dnes vynesla disciplinární komise Ligy mistrů po analýze Bulířova zákroku z 27. minuty, kdy byl stav 4:2 pro domácí Giants. Bulíř tvrdě zasáhl v rohu kluziště za brankou Belfastu jednoho z domácích hráčů, který neměl kotouč pod kontrolou, ten následně zůstal ležet otřesený na ledové ploše.

Bulíř podle názoru komise měl dost času na to, aby výrazně ubral z intenzity zákroku nebo se střetu vyhnul. Jeho protivník naopak neměl šanci se na zákrok připravit a lépe se bránit. Belfast nakonec při premiéře v soutěži vyhrál vypjatý zápas těsně 5:4.

Člen širšího reprezentačního kádru Bulíř, který se vrátil pod Ještěd po angažmá v ruském Magnitogorsku, přijde kvůli trestu o sobotní utkání na ledě švédské Luley.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko