Hlavní obsah

Olomouc - Brno 6:5 po prodl.Tomeček hattrickem zajistil Olomouci výhru nad Kometou

Praha

Hokejový útočník Vojtěch Tomeček se hattrickem podílel na výhře Olomouce v přípravném utkání nad Kometou Brno 6:5 v prodloužení. Pětadvacetiletý hráč se dvakrát prosadil v normální hrací době a v čase 61:13 duel v přesilové hře rozhodl.

Článek

"Všechny tři góly byly relativně stejné. Bylo to při přesilovce a dostal jsem krásné přihrávky, takže nebylo těžké zakončit. I v minulých zápasech jsem měl šance, takže jsem rád, že jsem je konečně proměnil," uvedl Tomeček na klubovém webu.

Hanáci si připsali šestou výhru v osmém přípravném zápase a oplatili soupeři porážku z poloviny srpna. Na třetí prohře Komety v přípravě nic nezměnily ani dvě branky Jakuba Orsavy.

"Byl to takový divočejší zápas, jak na ledě, tak ve skóre. Nakonec se rozhodlo až v prodloužení. Šli jsme do tří, a přestože to vypadalo, že to udržíme, domácí rozhodující branku nakonec vstřelili," řekl trenér Komety Kamil Konečný.

Netradiční duel pro Zlín

V netradičním utkání hraném na 3x15 minut a ve třech hráčích v poli Zlín porazil 6:2 Trenčín. Berani duel rozhodli až v závěrečné části, ve které čtyřikrát skórovali.

"Pro oba týmy byl zápas neznámá. Nevěděli jsme přesně, jak se utkání v tomto nezvyklém formátu vyvine. Každopádně bylo velmi obtížné hrát přesilovky na tomto malém rozměru kluziště. My jsme v nich uspěli a dali důležité góly," řekl trenér Zlína Antonín Stavjaňa po druhé výhře Beranů v přípravě.

Přípravné hokejové utkání:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 6:5 v prodl. (3:1, 1:3, 1:1 - 1:0)
Branky: 10., 57. a 62. Tomeček, 9. Nahodil, 20. Handl, 33. Škůrek - 24. a 59. Orsava, 2. Němec, 30. Horký, 36. Plášek.
HK Dukla Trenčín - PSG Berani Zlín 2:6 (0:1, 2:1, 0:4)
Branky: 16. Mikyska, 19. Lapšanský - 3. Žižka, 17. Šlahař, 32. Nosek, 33. Fryšara, 41. Kubiš, 43. Freibergs

Reklama

Související témata: