Hlavní obsah

Hokejbalisté porazili ve čtvrtfinále MS Indii vysoko 8:1

RATINGEN

Čeští hokejbalisté rozdrtili ve středečním čtvrtfinálovém utkání na mistrovství světa v německém Ratingenu Indii 8:1, hattrickem pomohl k postupu útočník Petr Novák. V boji o finále je čeká v pátek od 18:30 Slovensko.

Foto: www.hokejbal.cz

Ilustrační foto.

Článek

To porazilo Portugalce po boji díky pěti gólům v přesilových hrách 5:4, rozhodlo se až dvě minuty před koncem. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Itálie s obhájci titulu z Kanady.

Čeští hokejbalisté splnili roli favoritů a zápas bez potíží zvládli. V sedmé minutě otevřel skóre Novák a vzápětí zvýšil Procházka. V druhém dějství svěřenci trenéra Josefa Kadaněho zvýraznili náskok, když nejdříve Novák dvěma trefami dovršil hattrick, přičemž potřetí se prosadil v přesilové hře.

V druhé patnáctiminutovce ještě skóroval Luka a v další početní převaze Hodovník. V 34. minutě se dočkala čestného úspěchu v přesilovce díky Hundalovi také Indie, ale Češi ještě zvýraznili vítězství. Podruhé v utkání se trefil Procházka a v další početní výhodě dovršil výsledek Ondráček.

Respekt ze soupeře

"Čtvrtfinále je hranicí mezi úspěchem a neúspěchem a jsme rádi, že jsme ho bez potíží zvládli. Měli jsme ze soupeře respekt, ale dovolili jsme Indii první gól až za stavu 6:0, takže jsme měli vývoj pod kontrolou," řekl Novák, který si připsal hattrick během třinácti minut.

Útočník Hradce Králové se se svými spoluhráči už těší na boj o medaile. "Předpokládám, že postoupí i Kanada, takže mezi posledními čtyřmi už jsou jen kvalitní týmy. Bude záležet na momentální formě a doufám, že se nám bude proti Slovensku dařit," dodal Novák před pátečním semifinálovým utkáním.

Čeští hokejbalisté už nyní vylepšili dva roky staré nejhorší umístění v historii v podobě pátého místa na šampionátu v Pittsburghu. Nyní se pokusí rozšířit medailovou sbírku z předešlých pěti MS, z nichž mají na kontě jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Elitní skupina - čtvrtfinále:
Česká republika - Indie 8:1 (2:0, 4:0, 2:1)
Branky: 7.,. 16. a 20. Novák, 8. a 36. Procházka, 24. Luka, 27. Hodovník, 37. Ondráček - 34. Hundal. Rozhodčí: Sorappera (It.), Mintz (Kan.). Vyloučení: 4:8, navíc Pavlík - Sandhu, Dahia, Hayer, Chahal všichni 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 200.
Další výsledky:
Slovensko - Portugalsko 5:4, Itálie - Švýcarsko 7:3,Kanada - Británie 8:1.
Divize B - čtvrtfinále:
Rakousko - Mexiko 14:2, Bermudy - Německo 2:5, Řecko - USA 0:4, Pákistán - Kajmanské ostrovy 4:0.

Reklama

Související témata: