Hlavní obsah

Spartu čekají na Super Six Kärpät Oulu a Davos

Hokejisté pražské Sparty se na lednovém turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu utkají v divizi Ivana Hlinky s Kärpätem Oulu a s Davosem. Ve skupině pojmenované po ruské legendě Alexandru Ragulinovi se střetnou Metallurg Magnitogorsk, Slovan Bratislava a švédské MODO Hockey. Rozhodl o tom čtvrteční los v Petrohradu.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Ilustrační foto

Článek

V kádrech obou soupeřů Sparty jsou čeští hokejisté. Především v Kärpätu jsou pro fanoušky pražského klubu zajímaví hráči. Útočník Ondřej Kratěna zamířil do Oulu po letošním zisku titulu a centr Michal Broš odešel stejným směrem ze Sparty už v roce 2005. V minulé sezóně působil v Kärpätu i Viktor Ujčík, který je momentálně bez smlouvy.

V Davosu je již dlouholetou oporou forvard Josef Marha a od minulého ročníku hájí barvy klubu také útočník Petr Tatíček. K titulu pomohli i obránce Václav Benák a útočník Zbyněk Irgl, kteří ale byli jen zapůjčeni z Plzně respektive z Vítkovic. Václav Varaďa, který velkou část sezóny vynechal se zraněním kolena, přestoupil do Langnau.

"Po loňských euforických reakcích jsme teď hlavně rádi, že jsme se do Petrohradu probojovali znovu, protože ne mnoha týmům se toto podaří," řekl generální manažer Petr Bříza na oficiálních internetových stránkách klubu. Sparta si startu v klání mistrů cení hlavně proto, že mladí hráči získají mezinárodní zkušenosti. Tým ale současně myslí i na postup do finále. "Myslím si, že skupina je hratelná, ale uvidíme, co samotný turnaj přinese," dodal Bříza.

Čtvrtý ročník turnaje se v Petrohradu uskuteční od 10. do 13. ledna. Sparta se bude snažit napravit letošní nevydařené vystoupení, kdy v základní skupině prohrála s Žilinou i s Hämeenlinnou a obsadila konečné páté místo. V losování tak byla Sparta nasazená do posledního třetího koše.

Celkově si týmy mezi sebe rozdělí rekordní sumu 850 000 švýcarských franků, tedy přes 14,5 miliónu korun. Vítěz turnaje se navíc na podzim utká o Victoria Cup s celkem ze zámořské NHL. Zatím v Super Six vždy triumfoval zástupce ruské superligy - v roce 2005 Omsk, potom Dynamo Moskva a Kazaň.

Reklama

Související témata: