Hlavní obsah

Eliáš po průměrné sezóně tvrdě trénuje, připravoval se i na lodi

PRAHA

Hokejový útočník Patrik Eliáš byl v uplynulé sezóně NHL nejproduktivnějším hráčem New Jersey Devils, přesto ji považuje pouze za průměrnou. Hlavně proto, že jako kapitán dovedl tým pouze do druhého kola Stanleyova poháru. Hned po návratu z Ameriky domů se proto vrhnul do tvrdé přípravy a tréninkové dávky polykal i minulý týden na dovolené, kterou trávil společně s Martinem Havlátem a dalšími kamarády na jachtě v Chorvatsku.

Článek

Jednatřicetiletý Eliáš nasbíral v základní části v 75 zápasech 69 kanadských bodů a do průměru bod na utkání mu tak moc nechybělo. Lepší bilancí se z českých hráčů v NHL mohli pochlubit pouze Jaromír Jágr, Milan Hejduk a Martin Straka. Rodák z Třebíče měl přesto ke spokojenosti hodně daleko.

"Určitě to byla jen průměrná sezóna. Sice jsme skončili druzí ve Východní konferenci, ale já jsem se celý rok nedostal do herní pohody, a i když jsem vyhrál bodování, tak nejsem s výsledkem spokojený," řekl v pondělí Eliáš novinářům v Praze. Vše navíc podtrhlo play-off, kde New Jersey vypadlo ve druhém kole s Ottawou. "V deseti zápasech jsem dal jen jeden gól a to se hráči v mojí pozici nesmí stávat. Očekává se se ode mě více a já tady čekám více. Letos to tam prostě nepadalo. Nebylo štěstí" uvedl.

Aby dostal svým cílům v nadcházející sezóně, začal se Eliáš připravovat na nový ročník NHL prakticky hned po návratu do Česka. "Ani jsem si nedal odpočinek," řekl. Poprvé se navíc začal připravovat společně s kamarádem a oporou Chicaga Martinem Havlátem, který již několik let využívá služeb kondičního trenéra svého agenta. Ten za nimi přijel nejprve do Prahy a nakonec se s nimi vydal i na dovolenou do Chorvatska.

Eliáš se bude ženit a pomáhat dětem

"S Martinem jsme to plánovali už v průběhu sezóny. Máme společně kamarády z Brna, kteří tam mají jachtu. Díky přítomnosti trenéra to nebylo jen odpočinkové. Byli jsme tam čtyři dny a tři z nich jsme i tam trénovali dvakrát denně," řekl Eliáš. Příprava na patnáctimetrové jachtě byla prý velkým zážitkem. "Dělat posilovací cviky na lodi bylo hodně příjemné. Udržovat balanc na lodi, která se houpe, ale není jednoduché," pousmál se.

Pouze cviky na nohy a kondici dělali vždy ráno na suchu, než se vydali na moře. Kamarádi se k nim prý nepřidali. "Kluci byli hlavně fotografové, chtěli jsme to zdokumentovat. Za čtyři dny máme pět set fotek, takže máme skvělou vzpomínku," uvedl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru. Nyní se s Havlátem připravují už bez trenéra. "V sobotu odletěl a dnes jsme byli trénovat poprvé sami. Byl jsem zvědavý, jak to dopadne, ale bylo to v pohodě," řekl.

Eliáš stihl i řadu důležitých mimosportovních událostí. Hned po návratu do Prahy požádal svou přítelkyni Petru Volákovou o ruku a zasnoubili se. Zaměstnává ho i stěhování do nového luxusního bytu, který koupil v Praze na Strahově. Připravuje také charitativní akce pro UNICEF, jehož je vyslancem dobré vůle. První ho čeká v sobotu ve Žlutých lázních v Praze Podolí, kde se představí řada předních českých hokejistů.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko