Hlavní obsah

Tenkrát by mohl začít sezonu v dresu Kladna

Hokejový útočník Petr Tenkrát by mohl začít nadcházející ročník v dresu extraligového Kladna, pokud se nedohodne na smlouvě v zámořské NHL. Třicetiletý vicemistr světa z loňska z Rigy už má uzavřenou v Evropě předběžnou smlouvu ve švédském celku Timra, ale tam by šel kvůli přísným daňovým zákonům ve skandinávské zemi až po polovině října.

Článek

Tenkrát, který v uplynulé sezoně působil v Bostonu, bude každopádně přes léto doma v Kladně. Na vývoj v NHL bude čekat do konce července, pak případně vstoupí v platnost dvouletá dohoda s Timrou. "Lákala mě tamní liga, protože je podle mě velmi kvalitní. Další věc je ta, že smlouva s Timrou je na šest měsíců. A pokud by to v NHL nedopadlo, mohl bych být celé léto doma a začít prvních deset zápasů s Kladnem. Až pak bych odjížděl do Švédska," řekl Tenkrát oficiálním internetovým stránkám kladenského klubu.

Od začátku července bude Tenkrát v NHL nechráněným volným hráčem, na prodloužení kontraktu s Bostonem se nedohodl. "Když jsem po sezoně mluvil s trenérem i manažerem Bostonu, vypadalo to velmi pozitivně. Směřovalo to všechno k tomu, že tam zůstanu. Ale nakonec jsem se nedomluvil. Mám teď ještě jiné asi tři týmy v NHL, které mají velký zájem a uvidíme, jak to dopadne," dodal Tenkrát s tím, že jde o Nashville, Atlantu a Montreal.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice