Hlavní obsah

Rachůnek a Klesla budou hrát na MS v inline hokeji

PRAHA

Řada profesionálních hokejistů bude reprezentovat Českou republiku na červencovém MS v inline hokeji organizace FIRS. V konečné nominaci jsou i obránci Karel Rachůnek z New York Rangers a Rostislav Klesla z Columbusu. Šampionát se odehraje od 1. do 7. července ve španělském Bilbau a čeští hokejisté budou obhajovat stříbro z uplynulých dvou let.

Foto: 2005world-inlinehockey.com

ilustrační foto

Článek

Extraligu v inline hokeji hraje i řada extraligových hokejistů a hráčů z nižších soutěží a na světovém šampionátu se představí například také Milan Toman z Českých Budějovic nebo Martin Vozdecký z Nitry. V širší nominaci byl i gólman Dušan Salfický, který ale mezitím odešel ze Sparty do Nižného Novgorodu. "Začínáme přípravu 3. července. Tvoří se tam po posunu do nejvyšší soutěže nový tým a žádné výjimky nejsou," vysvětlil na tiskové konferenci v Praze Salfický.

V širší nominaci byla i další hvězda z NHL, útočník Aleš Hemský z Edmontonu. Ani on ale nakonec na šampionát nepojede, protože měl v sezoně v NHL problémy s ramenem. Nezúčastnil se ani hokejového mistrovství světa v Moskvě. "Jde o zdravotní důvody. Klubu se nelíbilo, že by měl hrát. Aleš má vysokou smlouvu a těžko bychom ho pojistili," podotkl manažer reprezentace Martin Mecera.

Už o tomto víkendu vyvrcholí tuzemská extraliga, která se hrála poprvé pod hlavičkou Asociace inline hokejových klubů, která vznikla za účelem sjednotit inline hokej. Ve finále se představí obhájce titulu Prozax Zlín proti vítězi série mezi Pardubicemi a Berounem, která je před dnešním třetím kláním nerozhodná 1:1. Hráči Prozaxu zdolali městského rivala Reflex 2:0 na zápasy.

První finálový duel se hraje v sobotu ve 14:00 ve Zlíně, odveta v neděli v 11:00 v Pardubicích, či Berouně a odvysílá ji v přímém přenosu program ČT4 Sport. Ve finále se hraje jen na dva zápasy a v případě rovnosti bodů rozhodne o titulu buď desetiminutové prodloužení, nebo následné samostatné nájezdy.

V Bilbau se uskuteční od 8. do 14. července také mistrovství světa žen a v Düsseldorfu se bude hrát od 25. do 29. července premiérový světový šampionát juniorů.

Nominace českých inline hokejistů na MS v Bilbau (1. - 7. července):

Nominace:
brankáři: Tomáš Štůrala (Reflex Zlín), Martin Altrichter (Beroun),
obránci: Karel Rachůnek, Aleš Zacha, Pavel Zavrtálek (všichni Prozax Zlín), Milan Toman, Martin Tvrzník (oba Beroun), Rostislav Klesla (Reflex Zlín), Jiří Provazník (Pardubice),
útočníci: David Balázs, Jan Besser, Petr Šinágl (všichni Beroun), Filip Čech, Petr Sakrajda, Tomáš Novák (všichni Reflex Zlín), Martin Vozdecký (Prozax Zlín).
náhradníci: brankář - Roman Handl (Beroun); obránce - Martin Provazník (Prozax Zlín); útočník - Ladislav Vlček (Beroun).

Reklama