Hlavní obsah

Rachůnek si zpestřuje léto inline hokejem

PRAHA

Hokejový obránce Karel Rachůnek z New Yorku Rangers si zpestřuje léto inline hokejem. Sedmadvacetiletý zadák hraje extraligu v dresu obhájce titulu Devils Prozax Zlín a o víkendu bude bojovat ve finále proti pardubickému celku Střída Sport. O týden později se navíc vydá s českým národním týmem na mistrovství světa organizace FIRS do španělského Bilbaa.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Rachůnek (vlevo) v reprezentačním dresu

Článek

Inline hokej hraje Rachůnek už deset let a má i stříbro z mistrovství světa v roce 2005. "Je to takové zpestření přípravy. Jde spíš o zábavu. Inline hokej je bezkontaktní sport. Je technický, spíš na krásu. My Češi jsme hračičkové, tak nás to baví," řekl novinářům Rachůnek.

Zranění se profesionální hokejista při inline hokeji nebojí. "V každém sportu se může něco stát. Při fotbale, na kole; stejně tak i při inlinu. Je to o smůle," prohlásil Rachůnek. Přesto řada hokejistů má inline od klubů zakázaný. Sám Rachůnek loni nemohl na světový šampionát, protože nedostal od Rangers povolení. "Minulý rok jsem měl podepsanou smlouvu, tak jsem nejel. Letos jsem ještě bez smlouvy, tak na šampionát pojedu."

Sezóna byla dobrá, škoda zranění

V minulých dvou letech čeští inline hokejisté ztroskotali vždy v boji o zlato na Spojených státech amerických. Podle Rachůnka bude i letos těžké jejich nadvládu ukončit. "Oni hrají inline profesionálně celý rok. My to máme jen na dva měsíce, takže je to těžké. Celý rok to hrají také ve Španělsku, Itálii nebo Mexiku, je to znát," navázal Rachůnek.

Rachůnka čekají přes léto také jednání o nové smlouvě s Rangers. Do NHL se vrátil v uplynulém ročníku po pauze, když po výluce v NHL zůstal i v sezóně 2005/06 v ruské Jaroslavli. Comeback se mu vcelku vydařil. "Ještě rok na mě mají práva Rangers a příští rok bych měl být nechráněný volný hráč. Měl bych pokračovat, až se dohodnu na smlouvě," podotkl.

V 66 zápasech nasbíral 26 bodů za šest branek a 20 asistencí, v šesti zápasech play-off si připsal čtyři asistence. Od poloviny března až do sérii s Buffalem ho přitom vyřadilo ze hry zranění kolena. "Na to, jak to s námi vypadalo špatně na začátku, tak dopadla sezóna dobře. Osobně byla trošku nadprůměrná, ale deset zápasů před koncem základní části jsem se zranil. To byla smůla," dodal Rachůnek.

Reklama