Hlavní obsah

Famózní Čechův debut v hokejové bráně! Vychytal výhru v nájezdech a je hvězdou zápasu

Parádní debut. Bývalý slavný fotbalový brankář Petr Čech při své premiéře v hokejové brance v britském týmu Guildford Phoenix vychytal vítězství ve čtvrté nejvyšší ostrovní soutěži nad celkem Swindon Wildcats 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Sport.cz

Petr Čech při svém debutu v týmu Guildford Phoenix.

Článek

Bývalý gólman Chelsea a Arsenalu se v pátek na stadionu v Edenu loučil před kvalifikačním duelem s Anglií s reprezentační kariérou, následně ale zamířil za kanál La Manche k očekávanému debutu v hokejové výzbroji, který se mu náramně povedl.

Jeho tým se ujal vedení, ale ve třetí třetině otočili hosté duel na 2:1. Taylor Wootton pak srovnal na 2:2 a vynutil si prodloužení.

Když v něm ale gól nepadl, šlo se do nájezdů. Čech parádně vykryl především poslední, a také rozhodující, pokus Swindonu a kromě vítězství se mohl radovat také z faktu, že byl vyhlášen hvězdou utkání.

Čech nastoupil do zápasu v masce s britskou vlajkou a logy svých bývalých klubů z Premier League. Ostrovní média jeho hokejové dobrodružství velmi zaujalo, nicméně hlavní prioritu má u plzeňského rodáka pořád fotbal.

Od této sezóny pracuje v Chelsea jako poradce sportovního a technického úseku.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice