Hlavní obsah

Jágr může získat už poosmé Zlatou hokejku

PRAHA

Tři nejlepší z loňské Zlaté hokejky figurují v první desítce i letošní ankety o nejlepšího českého hokejistu. Obhájce trofeje Jaromír Jágr, který v kanadsko-americké NHL hájí barvy newyorských Rangers, si při vyhlášení 18. srpna v Karlových Varech může vylepšit rekordní bilanci již osmým prvenstvím. V elitní desetičlenné nominaci je i gólmanská legenda Dominik Hašek z Detroitu, pětinásobný držitel Zlaté hokejky.

Foto: REUTERS/Ray Stubblebine

Kapitán Rangers Jaromír Jágr může již poosmé získat nejprestižnější tuzemské hokejové ocenění.

Článek

Ve špičkové hokejové společnosti nechybí ani v posledních dvou letech pokaždé druhý Tomáš Kaberle a také loni třetí David Výborný. Mezi nejlepší se prosadily i další české hvězdy z NHL jako nestárnoucí Dominik Hašek, který už v minulosti pětkrát Zlatou hokejku získal. Pomyslné medailové umístění v anketě zažili i Patrik Eliáš, Martin Havlát a Martin Straka, vůbec poprvé je v elitní desítce benjamínek Milan Michálek.

Tuzemskou hokejovou špičku, jak ji určili trenéři reprezentačních týmu i ligových klubů a zástupci médií, doplňují král extraligových střelců Petr Sýkora z Pardubic a nejlepší hráč letošního play-off Jaroslav Hlinka, který po letním odchodu do Colorada už ale také patří mezi zámořské tváře českého hokeje. Jen těsně unikla první desítka nejlepšímu z reprezentantů na moskevském MS, útočníkovi Montrealu Tomáši Plekancovi.

Přímý přenos vyhlášení ankety na programu ČT 1 uvedou Martin Dejdar a Petr Vichnar, kteří slibují od oceněných mj. zjistit, co dělají, když nehrají hokej, a v rámci řady překvapení se v hotelu Thermal objeví po boku legend i na umělém ledě. Zazpívat přijde také Karel Gott.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec