Hlavní obsah

Irgl ve středu odlétá na dvouleté hostování do Jaroslavle

OSTRAVA/PRAHA

Český hokejový reprezentant Zbyněk Irgl opouští Vítkovice a bude hrát za ruskou Jaroslavl. Po zdlouhavém jednání se kluby dohodly na přesunu šestadvacetiletého útočníka, který míří do Lokomotivu na dvouleté hostování.

Článek

"Jsem rád, že to konečně vyšlo. Angažmá v Rusku mě lákalo, snad i tamní styl hokeje s rychlým bruslením by mi mohl sedět. Už ve středu do nového působiště odlétám, takže nyní horečně balím. Zatím jedu sám, partnerka s našimi dvojčaty dorazí později až se zabydlím,“ říkal v úterý večer 26letý reprezentační útočník s tím, že ostravský klub získal od Lokomotivu náležité odstupné.

„Ve Vítkovicích věděli, že o Jaroslavl hodně stojím a děkuji vedení, že mi umožnilo jít to do Ruska zkusit. Základní podmínky kontraktu byly domluvené už delší dobu, pak se to ale nějak zadrhlo a už jsem byl dost nervózní, teď se na poslední chvíli dotahovala i možnost mého odchodu příští rok do NHL," doplnil Irgl, jehož gól v prodloužení rozhodl čtvrtfinále s Ruskem na loňském světovém šampionátu v Rize.

„Vlastně od té doby přicházely nabídky z ruské strany, Jaroslavl byla v tomto směru nejiniciativnější," prozradil účastník posledních dvou MS, který si zkusil působení v cizině už při letošním play-off švýcarské ligy a pomohl Davosu k titulu. „Nyní budu mít možnost získat další zajímavou zkušenost.“

Také Jaroslavl má před novou sezónou mistrovské touhy, proto už přiměla k návratu z NHL legendu Jašina a vedle Irgla je další posilou z ciziny kanadský útočník R. Robitaille. „Zatím moc netuším do čeho jdu, detaily mého působení projednával s klubem agent Spálenka, ale vyptával jsem se pana Vůjtka, který tam úspěšně trénoval a mluvil jsem i s Peterkem a Moravcem, kteří v Jaroslavli hráli," přiblížil Irgl. „Mužstvo už je delší dobu na ledě, počítám, že se tam budu muset rychle adaptovat," uzavřel.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko