Hlavní obsah

Remíza by tomu slušela. A gól v závěru? Nevím, co se tam stalo, říká brankář Plzně

Plzeň

Vidina účasti mezi nejlepšími osmi týmy Ligy mistrů se plzeňským hokejistům po úvodní osmifinálové bitvě o něco vzdálila. S houževnatým Lausanne sice sehráli dobrou partii, jenže po přesilovkové trefě Joela Genazziho v samém závěru budou příští úterý v zemi helvétského kříže dohánět jednogólový deficit.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Článek

„Byl to bruslivý zápas, který jsme odehráli docela slušně. Snažili jsme se hrát hodně s pukem. Bohužel my jsme přesilovku nevyužili, oni jo," mrzela trenéra Ladislava Čiháka porážka 1:2.

„Vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách. Remíza by tomu slušela víc," ušklíbl se brankář Dominik Frodl. Rozhodující gól přitom inkasoval v čase 56:41, kdy Genazzi po úniku poslal puk pod horní tyč. „Nevím, co se tam stalo. Najednou jel sám na bránu, bohužel mi to propadlo, ale Lausanne takhle hrálo celý zápas. Čekali na nás ve středním pásmu, neměli tolik střel, snažili se to hrát do prázdné brány," poznamenal Frodl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl, Cory Emmerton z Lausanne a Lukáš Kaňák z Plzně.

Švýcaři ukázali kvalitu, přesto je ve 35. minutě zchladil Pour, když zavěsil pod víko. Domácí radost však po pouhých 210 sekundách uhasil ranou Vermin. „Škoda, že jsme neudrželi vedení do druhé přestávky," litoval Čihák, jenž těsně před koncem duelu riskl hru v šesti. „I když vím, že se ve dvojzápase sčítají góly, stejně jsem chtěl zkusit vyrovnat," vysvětloval.

Plzeňští se znovu potýkali s početnou marodkou. Scházel i elitní centr Mertl, jehož v první formaci zastoupil Kracík, který nastoupil s Gulašem a teprve 17letým Malátem. „Přece ho člověk neutopí ve čtvrté lajně. Jestli si chcete vytáhnout mladého kluka, musíte mu dát čuchnout a být s ním trpělivý. Odehrál to perfektně," chválil juniora Čihák. „Zítra půjde do školy, aby si plnil povinnosti tam. Jestli si ho vytáhneme i na páteční zápas, se ještě rozhodneme," doplnil kouč a navzdory prohře neskládá v odvetě zbraně.

„Musíme stát nohama na zemi, a pokud je někdo lepší, silnější a zkušenější, tak to musíme sportovně uznat. To ale neznamená, že se o to ve Švýcarsku neporveme," ujišťuje.

Reklama

Související témata: