Hlavní obsah

Trenér Mannheimu Gross strávil dva dny doma v Ústí

Ústí nad Labem

Velké renomé má hokejový trenér Pavel Gross, který momentálně vede německého šampiona Adler Mannheim. Na jeho střídačce se představil v Česku naposledy při zápase Ligy mistrů v Hradci Králové. Druhý osmifinálový duel mezi těmito soupeři je na pořadu už v úterý na německém ledě. Práci svého syna intenzivně sleduje i jeho otec Dietmar Gross, dlouholetý bývalý trenér mládeže i áčka Slovanu Ústí nad Labem.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér hokejového Mannheimu Pavel Gross.

Článek

Pavel Gross začínal s hokejem právě v rodném Ústí nad Labem, odkud v roce 1988 odešel do pražské Sparty. S ní získal o dva roky později mistrovský titul v tehdejší československé lize. Poté zamířil do Německa, kde se uplatnil jako hráč a později i trenér.

Dietmar Gross, který stál u prvních hokejových krůčků svého syna v ústeckém klubu, oceňuje Pavlovy hokejové cesty. Z toho, že má takříkajíc slavného syna, nedělá vědu. „Pavlovi je jedenapadesát let a nijak zvlášť jeho dráhu už neprožívám. To, čeho dosáhl v zahraničí, je výsledkem jeho píle a vůle. Přeji mu dál hodně úspěchů," svěřil se Dietmar Gross, jenž nechybí na žádném prvoligovém zápase Slovanu Ústí nad Labem.

Vystoupení Mannheimu v Hradci Králové minulý týden ale z hlediště tamního zimního stadionu neviděl. Německý mistr prohrál 0:1 a má šanci v odvetě. „V Hradci jsem nebyl, poněvadž já na to už nemám. Přece jen mi je sedmdesát devět let. Ale s Pavlem jsem strávil dva dny před utkáním, když byl v pondělí a v úterý u nás doma přímo ve svém ústeckém bytě," prozradil Dietmar Gross.

Možnost, že by se odchovanec ústeckého hokeje a uznávaný a respektovaný trenér objevil v českém sportovním prostředí, je prý nepravděpodobná. „Myslím, že Pavel se vracet nechce, ani případně do extraligy," dodal Dietmar Gross.

Reklama

Související témata: