Hlavní obsah

Proti Jágr teamu nastoupí i vyhlášený bitkař Boogard

Vyhlášený bitkař z NHL Derek Boogard posílí výběr Pavola Demitry v nadcházejících dvou hokejových exhibičních zápasech s Jágr teamem. První utkání se hraje ve čtvrtek od 18 hodin v Prostějově, odveta o den později v 18:30 v Trenčíně.

Článek

Boogard byl poslední utajovanou posilou z NHL a Demitru potěšilo, že jeho spoluhráč z Minnesoty přijal pozvání a přiletěl na Slovensko. V kanadském hokeji se Boogard postaral v letní pauze o rozruch, když založil školu, v níž učí malé děti rvát se na ledě.

"Doufáme, že se nebude chtít bít v těchto exhibičních zápasech. Musíme se hned sejít a vymyslet případnou taktiku," reagoval na zprávu o zařazení Boogarda do sestavy manažer Jágr teamu Petr Fridrich.

Oproti úternímu brněnskému zápasu budou v Jágr týmu chybět Židlický, Klesla a oba brankáři Bříza a Schwarz. "Počítáme, že by se mohl, pokud to jen trochu půjde, objevit v Prostějově na chvíli v zápase po operaci menisku i Martin Straka," uvedl Fridrich. Novými hráči v sestavě Jágr teamu budou Krajíček, Rozsíval, Stehlík a Hemský. V brance nastoupí Pöpperle a Kopřiva, kteří v úterý chytali za Eliášův UNICEF tým.

V Demitrově týmu nastoupí i jeho český spoluhráč z Minnesoty Škoula. "Utkání s českými hokejisty jsou vždy prestižní. Rozhodně nebudeme hrát na výsledek 10:10 s dohodnutým skóre. Zaslechl jsem, že Jágrův tým v minulých dvou zápasech na Slovensku ještě neprohrál. Proto se pokusíme tuto bilanci zvrátit. Tento výběr považuji za silnější než slovenskou reprezentaci na mistrovství světa," uvedl Demitra, který bude hrát s křídly Mariánem Hossou a Gáboríkem.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice