Hlavní obsah

Jágr Team podlehl slovenským hvězdám

PRAHA

Hokejové hvězdy z obou stran česko-slovenské hranice se objevily na prostějovském ledě při třetím letním utkání Jágr Teamu, který však před třemi tisícovkami diváků podlehl v exfederálním souboji Demitra Teamu 5:6.Rozhodující gól vstřelil 49 vteřin před koncem obránce Milan Jurčina, šance českých es z NHL na vyrovnání pokryl skvěle chytající Halák.

Článek

„Šlo o přípravnou exhibici, ale nikdo ji nebral na lehkou váhu. Rozhodně se tu nehrálo utkání s dohodnutým skóre,“ uvedl pro Českou televizi kapitán vítězů Pavol Demitra, jenž do mužstva pozval i spoluhráče z Minnesoty.

Za Demitra Team si tak zahráli i český obránce Škoula či kanadský bitkař Boogaard. Před tvrdostí ale dostala přednost kombinační hra, přičemž skóre otevřel Jágr a přidal i dvě gólové přihrávky, jenže ani to domácím nestačilo.

„Škoda, že jsme nevyhráli, ale v pátek v Trenčíně to zkusíme Slovákům vrátit. Snad se lidi bavili hokejem, i když led nebyl zrovna nejlepší,“ řekl autor dvou branek Tomáš Plekanec, jenž kouzlil přihrávky s Hemským.

„Nebudou to mít s námi jednoduché, podařilo se postavit možná silnější výběr než vozí Slovensko na šampionáty,“ řekl Demitra, jenž si na ledě užíval spolupráci s bratry Hossovými, Gáboríkem či Chárou.

Jágr Team - Demitra Team 5:6 (1:3, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Jágr (Hrdina), 22. Plekanec (Hemský), 24. Novotný (Kotalík, Průcha), 33. Ručinský (Jágr), 46. Plekanec (T. Kaberle) - 11. Ronald Petrovický (Nagy, Kopecký), 18. Radivojevič (Bartovič), 19. Bartovič (Marcel Hossa), 30. Marcel Hossa (Radivojevič, Bartovič), 42. Gáborik (Demitra), 60. Jurčina (Marcel Hossa). Bez vyloučení. Diváci: 2500.
Jágr Team: Kopřiva (30. Pöpperle) - Melichar, T. Kaberle, Pilař, Schnabel, Krajíček, Stehlík, Rozsíval - Jágr, Hrdina, Ručinský - Hlinka, Plekanec, Hemský - Tlustý, Kotalík, Průcha - Novotný. Trenér: Jelínek.
Demitra Team: Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Škoula, Jurčina, Sekera - Marián Hossa, Demitra, Gáborík - Ronald Petrovický, Nagy, Kopecký - Marcel Hossa, Radivojevič, Bartovič - Assimakoupoulos, Boogard. Trenér: V. Růžička.

Reklama