Hlavní obsah

Hokejisté Třince rozehrají Spenglerův pohár proti Kanadě

Davos

Hokejisté Třince se podruhé za sebou představí na Spenglerově poháru a budou usilovat o premiérové vítězství na turnaji. Loni Oceláři třikrát prohráli a rozloučili se ve čtvrtfinále. Turnaj začne ve čtvrtek 26. prosince a vyvrcholí na Silvestra. Hraje se bez loňského vítěze KalPy Kuopio.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jak uspěje Třinec v Davosu?

Článek

Tým úřadujícího českého mistra povede na Spenglerově poháru stejně jako loni asistent Marek Zadina. Hlavní trenér Václav Varaďa si plní povinnosti u české reprezentační dvacítky, kterou čeká rovněž od čtvrtka boj na mistrovství světa v Ostravě a Třinci.

Do turnaje vstoupí Třinec ve čtvrtek od 20:15 utkáním proti Kanadě. O den, či o dva později (v závislosti na výsledku úvodního utkání) ještě Oceláři změří síly v Cattiniho skupině s domácím Davosem.

V Torrianiho skupině se představí TPS Turku, Ufa a Ambri-Piotta, jehož barvy hájí útočník Jiří Novotný, ale kvůli zranění kolena ještě v této sezoně nehrál. Vítězové skupin postoupí přímo do semifinále, ostatní celky čeká čtvrtfinále. Finále se bude hrát 31. prosince od 12:10.

Třinec loni na úvod podlehl Magnitogorsku 1:2 po samostatných nájezdech, následně prohrál 1:3 s Kuopiem 1:3 i ve čtvrtfinále s Davosem.

Reklama

Související témata: