Hlavní obsah

Vsetínský hokejový klub ani napodruhé u soudu neuspěl

PRAHA

Vsetínský hokej přišel i napodruhé u soudu o možnost zařazení do nejvyšší domácí soutěže. Valašský klub opět neuspěl se žádostí o vydání předběžného opatření, jímž si chtěl vymoci dodatečné zařazení do extraligy. Informuje o tom server TÝDEN.CZ, kterému to potvrdil mluvčí obvodního soudu pro Prahu 8 Martin Slováček.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Zimní stadión ve Vsetíně

Článek

"Základ návrhu paní soudkyně zamítla, některé neurčité body návrhu odmítla," sdělil Slováček serveru.

Zhruba před týdnem už soud jednou odmítl snahu klubu o pozdržení začátku extraligy dokud soud nerozhodne, zda vyloučení týmu z nejvyšší soutěže bylo v souladu s právem. Tehdy soudce žádost odmítl z formálního důvodu, protože Vsetín prý nesložil padesátitisícovou kauci, klub se bránil s tím, že peníze uhradil.

Nový ročník extraligy začal v minulém týdnu bez Vsetína, jehož vyloučení odhlasovali zástupci klubů proto, že nesplnil licenční podmínky pro účast v soutěži. Šestinásobný mistr nemůže hrát ani v první lize, mužstvo dospělých se v minulých dnech rozpadlo.

Podle informací na klubové internetové stránce se nicméně vedení města shodlo, že v případě neúspěšného boje o extraligu nepohrdne v nejhorším případě ani účastí v krajském přeboru. "Pokud soud zamítne náš opětovný návrh na předběžné opatření a my nedostaneme šanci hrát extraligu, budeme jednat o vstupu do druhé ligy případně krajského přeboru. Chceme, aby se hokej na Vsetíně hrál v každém případě," uvedl na webu místostarosta města Lubomír Gajdušek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec