Hlavní obsah

Hokejové MS by se v budoucnosti mohlo hrát jen se 14 týmy

Na hokejovém mistrovství světa by v budoucnu mohlo startovat jen čtrnáct týmů místo současných šestnácti. Na kongresu mezinárodní federace ve Vancouveru to připustil šéf sportovní komise a viceprezident IIHF Kalervo Kummola. Zdá se, že federace chce splnit přání silných hokejových velmocí, které se o podobný krok v posledních letech snaží.

Článek

"Uvažujeme o tom, že by na mistrovství světa startovalo čtrnáct týmů rozdělených do dvou sedmičlenných skupin. Nic jistého ale není, stále zvažujeme různé varianty," řekl Kummola na oficiálních internetových stránkách federace.

Kdy by se tak mělo stát, neupřesnil. O této otázce by se mělo jednat na příštím kongresu. Na nejbližších dvou šampionátech však určitě zůstane vše při starém. Ke změnám by mohlo dojít nejdříve v roce 2010, kdy se MS uskuteční v Německu.

Ve Vancouveru se bude netradičně volit pořadatel seniorského světového šampionátu v roce 2013, o který se uchází i Česká republika. Všech pět kandidátů, vedle Česka i Bělorusko, Maďarsko, Lotyšsko a Švédsko, už má za sebou prezentaci své kandidatury před delegáty.

Švédové využili, že ve Vancouveru hrají Marcus Näslund, Daniel a Henrik Sedinové a Matias Öhlund, a podpořili tak své šance aktivními hráči. Česko, druhý vážný kandidát, se rozhodlo vsadit na připomenutí MS 2004, které v Praze a Ostravě navštívil rekordní počet návštěvníků.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice