Hlavní obsah

Zvolte přízvisko nejlepšímu Evropanovi v NHL Jaromíru Jágrovi

PRAHA

V srpnu čtenáři serveru Sport.cz zasílali návrhy na přízvisko pro nejlepšího českého hokejistu Jaromíra Jágra. Ten se stal v uplynulé sezóně kanadsko-americké NHL nejproduktivnějším Evropanem všech dob a nedávno získal poosmé Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hráče. Nyní máte možnost přízvisko z vybraných návrhů hlasováním zvolit.

Foto: REUTERS/Ray Stubblebine

Jaromír Jágr se raduje ze své rozhodující branky do sítě Pittsburghu.

Článek

Všechny velké legendy ledního hokeje, především pak ty, jenž působily v NHL, dostaly během své bohaté kariéry nějaká přízviska. Ta příznačně vystihovala hokejovou a někdy i charakterovou a historickou velikost hráče. Vzpomeňme nejlepšího hokejistu všech dob Waynea Gretzkého, jinak známého jako "The Great One", či muže známého jako "Mr. Hockey" - Gordie Howea, nebo donedávna aktivního Maria Lemieuxe, zvaného "Super Mario".

Z hráčů narozených v Evropě byli a jsou známí "Ruská raketa" Pavel Bure, "Finský blesk" Teemu Selänne, či česká brankářská legenda Dominik Hašek alias "Dominátor".

Kapitán New Yorku Rangers a člen několika úspěšných reprezentačních výběrů země ze srdce Evropy, Jaromír Jágr, je beze sporu další velkou legendou, která se nesmazatelně zapsala do historie nejrychlejší kolektivní hry světa. A jako takto významný hráč si jistě zaslouží odpovídající přízvisko.

Děkujeme vám za množství návrhů, které dorazily do redakce. Vybrali jsme deset nejčastěji zmiňovaných pojmenování, ze kterých máte nyní možnost vybrat to vítězné. Hlasovat můžete pomocí ankety v tomto článku i na naší hlavní straně do středy 3. října.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec