Hlavní obsah

Zámoří se klaní českému mladíkovi. Myšák odehrál třetinu snů

Senzace. Zámoří je v pozoru a může za to český hokejový talent. V nižší soutěži OHL se totiž blýskl parádní výkonem a nejspíš odehrál třetinu snů. Sedmnáctiletý útočník Jan Myšák totiž v dresu týmu Hamilton Bulldogs zaznamenal během úvodní dvacetiminutovky tři góly a dvě asistence. Hamilton pak vyhrál nad mužstvem Niagara IceDogs 9:4.

Foto: HC Verva

Hokejový talent Myšák ještě v litvínovském dresu.

Článek

Hrálo se jen 103 sekund a Myšák už slavil první zásah, když se prosadil při přesilovce. Na konci sedmé minuty utkání se zapsal mezi střelce znovu a nadšeně klouzal po kolenou na ledě. O 81 sekund později se český talent proměnil v asistenta a připsal si přihrávku u gólu Kaliyeva v počerní výhodě.

Galapředstavení někdejší hvězdičky Litvínova pokračovalo. V čase 11:26 Myšák mohl slavit hattrick. Devatenáct sekund před první sirénou pak zaknihoval druhou asistenci, když při přesilovce zaznamenal áčko u gólu Kaliyeva.

Mladík, který při ostravském MS hokejistů do 20 let zaujal přítomné skauty natolik, že se rozhodl po turnaji hrát v zámoří juniorskou soutěž za Hamilton, tak začíná naplňovat svá předsevzetí.

"Věřím, že mi tohle nové angažmá co nejvíc pomůže v hokejovém růstu a případně i k úspěchu na letošním draftu NHL. Budu tam na očích a měl bych i hodně hrát," prohlašoval, když se na začátku ledna stěhoval za moře. Teď ukázal svou třídu. Během pár týdnů si stihl v zámoří připsat sedm branek a u dvou dalších asistoval.

Věříte, že se talentovaný hokejista Jan Myšák stane hvězdou NHL?
Ano.
86,6 %
Ne.
13,4 %
Celkem hlasovalo 5360 čtenářů.

Reklama