Hlavní obsah

Katastrofa, zuřili švédští fanoušci v Hradci Králové. Zaplatili jsme spoustu peněz a vidíme tohle?

Hradec Králové

Fanoušci hokejové Frölundy si mohli v Hradci Králové vychutnat oslavy už čtvrtého triumfu svého týmu v Lize mistrů, ale kromě zážitku z vítězného křepčení po finálové výhře 3:1 si někteří z nich odvezli z východočeské ČPP Areny také poměrně značné rozhořčení. Co přesně je naštvalo?

Foto: David Taneček, ČTK

Radost fanoušků Frölundy v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Do Hradce Králové dorazily ze Švédska stovky natěšených fanoušků, část z nich ale po příchodu do sektoru hostů čekalo nepříjemné překvapení. Mezi nimi a mantinelem stálo na podstavci sponzorské auto, které jim bránilo ve výhledu na ledovou plochu.

Přítomní švédští žurnalisté zaznamenali nespokojenost svých krajanů, jejichž frustraci dali ve svých médiích prostor.

„Je to katastrofa," stěžoval si třeba fanoušek Magnus Fahlén, jenž přicestoval z Göteborgu, reportérovi deníku Aftonbladet.

„Jak tohle mohou udělat? Co si asi myslí? Samozřejmě, že to auto dali zrovna před nás," pokračoval rozčilený Švéd.

Na nespokojenost hostujícího tábora organizátoři nakonec částečně zareagovali a poloha zmíněného vozu byla o něco snížena.

„Zaplatili jsme dost peněz, abychom se sem mohli dostat. A tohle fakt není žádná zábava, půlku ledu vůbec nevidím," cituje jiného fanouška deník Expressen.

„Kdyby to byl zápas ve skupině, tak ok. Ale tady jde o finále a jejich výmluvou je, že nečekali, že nás přijede tolik. Tohle je fakt smutné. Ani jsem nemohl slavit góly. To, že jsme vyhráli je asi trochu karma," dodal příznivec.

V hale ale jinak panovala úžasná atmosféra, kterou si pochvalovala obě mužstva. „Atmosféra v Hradci byla opravdu speciální. Musím místní fanoušky pochválit, fandili celý zápas a udělali finále, jak má být," smekl útočník hostů Patrik Carlsson.

Jemu dával za pravdu i domácí gólman Marek Mazanec: „Diváci udělali neskutečnou atmosféru. Když celé hlediště skandovalo, tak jsme druhý no a co, byl jsem v bráně skoro naměkko."

Auto v hledišti, které nepřekáží
Už i v České republice byli hokejoví fanoušci svědky situace, kdy při přímém přenosu zápasu viděli na tribunách haly vozy sponzorské automobilky, které tam ale ve skutečnosti instalovány nebyly a nikomu tak nepřekážely. Šlo o virtuální 3D modely, které byly k vidění během MS hokejistů do 20 let v Ostravě na přelomu roku. Šlo o technologii tzv. augmentované reality.
Foto: Škoda Auto

Reklamní vůz na obrazovce, který ve skutečnosti neexistuje.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko