Hlavní obsah

Forsberg se pro hokejový Karjala Cup vrací do reprezentace

STOCKHOLM

Útočník Peter Forsberg se pro Karjala Cup vrátí do švédské hokejové reprezentace. Novinku, která nadchla severské hokejové fanoušky, oznámil reprezentační trenér Bengt-Ake Gustafsson. Forsberg, jenž po zdravotních potížích trénuje a připravuje se na návrat do NHL ve švédském celku MODO, mu prý zavolal sám od sebe a požádal o místo v týmu Tre Kronor pro listopadový turnaj Euro Hockey Tour.

Článek

"Jsem prostě rád, že můžu hrát," komentoval později své rozhodnutí sám Forsberg. Jeden z nejzkušenějších hráčů NHL, jehož však v poslední době provázela série zranění, reprezentoval Švédsko naposledy při loňské olympiádě v Turíně. "Bude pro mne velmi důležité zahrát si tři zápasy proti nejlepším hráčům Evropy a vidět, jak tělo funguje," dodal Forsberg na vysvětlenou.

Čtyřiatřicetiletý Forsberg se nedávno podrobil operaci chodidla, pro příští sezónu však ještě v NHL nemá pevné angažmá a je volný hráč. Jeho dosud posledními kluby v zámoří byly Philadelphia a Nashville. Podle Forsberga na jeho návratu do reprezentace vlastně nic překvapivého není - neviděl totiž žádnou jinou variantu "ostré přípravy". Kdyby se totiž angažoval v dresu svého starého klubu MODO, zavřel by si tím dveře do NHL.

Reklama