Hlavní obsah

Rusové se představí na Karjale bez Jašina a Morozova

Bez hvězd Alexeje Jašina a Sergeje Morozova se představí na listopadovém turnaji Karjala v Jönköpingu a Helsinkách hokejisté Ruska. Ve čtyřiadvacetičlenné nominaci trenéra Vjačeslava Bykova jsou naopak čtyři nováčci - brankář Dmitrij Jačanov s obráncem Sergejem Pereťakinem z Petrohradu, další zadák Jevgenij Medveděv z Kazaně a útočník Maxim Pestuško z Nižněkamsku.

Článek

Morozova, hvězdu letošního šampionátu v Moskvě a nejproduktivnějšího hráče superligy, chtějí trenéři šetřit, protože útočník Kazaně se ještě na startu sezony léčil. Mistrovství světa nedohrál kvůli zranění kolena.

"Chceme, aby si odpočinul. Dáme také možnost některým novým hráčům. Proto jsme také nenominovali třeba Michnova, Kajgorodova nebo Jašina," řekl ruským médiím Bykovův asistent Igor Zacharkin. Jašin po předčasném ukončení angažmá v New Yorku Islanders hájí barvy Jaroslavle.

Mezi náhradníky, z nichž bude Bykov vybírat v případě zdravotních potíží, jsou útočníci Alexandr Pěrežogin z Ufy, Alexej Kajgorodov z Magnitogorsku, Anton But z Petrohradu a obránce Alexej Jemelin z Kazaně.

Rusové vstoupí do turnaj ve čtvrtek 8. listopadu v Jönköpingu proti domácímu Švédsku. V sobotu v Helsinkách je čeká Finsko a v neděli uzavřou své vystoupení na prvním dílu série Euro Hockey Tour proti České republice.

Nominace Ruska na turnaj Karjala (8.-11. listopadu):
Brankáři: Alexandr Jeremenko (Ufa), Semjon Varlamov (Jaroslavl), Dmitrij Jačanov (Petrohrad),
obránci: Ilja Nikulin, Jevgenij Medveděv (oba Kazaň), Vitalij Proškin, Andrej Kutějkin (oba Ufa), Anton Bělov, Konstantin Kornějev (oba CSKA Moskva), Vitalij Aťušov (Magnitogorsk), Sergej Pereťakin (Petrohrad),
útočníci: Oleg Saprykin, Alexej Simakov, Timofej Šiškanov (všichni CSKA Moskva), Dmitrij Afanasenkov, Fjodor Fjodorov (oba Dynamo Moskva), Vladimir Antipov, Alexej Těreščenko (oba Ufa), Anton Kurjanov (Omsk), Sergej Zinovjev (Kazaň), Ivan Něprjajev (Jaroslavl), Sergej Mozjakin (Chimik Moskevská oblast), Nikolaj Kuljomin (Magnitogorsk), Maxim Pestuško (Nižněkamsk).

Reklama

Související témata: