Hlavní obsah

V nominaci Slovenska je zatím šest hokejistů z české extraligy

BRATISLAVA

Šest hokejistů z české extraligy zařadil do zatím sedmnáctičlenné nominace na Německý pohár trenér Slovenska Július Šupler. Z Pardubic pozval brankáře Jána Lašáka a útočníka Radovana Somíka, z Českých Budějovic zadáka Reného Vydareného s forvardem Michalem Hudcem a v ofenzivě využije sparťana Tibora Melichárka a Petera Fabuše z Plzně.

Článek

Šupler ještě doplní pět jmen po pátečním kole slovenské extraligy. V této chvíli má v kádru dva nováčky - obránce Jozefa Kováčika ze Slovanu Bratislava a útočníka Juraje Mikúše ze Skalice. "Měli jsme v hledáčku skoro čtyřicet jmen. Někteří oslovení hráči měli různé důvody, pro které se omluvili, ať to bylo doléčování zranění, rodinné důvody nebo přetíženost v klubu," řekl Šupler oficiálním internetovým stránkám Slovenského svazu ledního hokeje.

Chybí například nejproduktivnější hráč slovenské extraligy Žigmund Pálffy ze Skalice, Tomáš Surový z Linköpingu, Andrej Podkonický z Viťazu Podolsk nebo Dušan Milo z Krefeldu.

Pro slovenskou reprezentaci se jedná o vstup do sezony, která vyvrcholí v květnu příštího roku mistrovstvím světa v Kanadě. Při obhajobě triumfu narazí Slovensko v základní skupině v pátek 9. listopadu na Japonsko, o den později si zahraje v repríze loňského finále se Švýcarskem a v neděli jsou na programu duely o umístění. V druhé skupině se představí domácí Německo, Spojené státy americké a Dánsko.

Neúplná nominace Slovenska na Německý pohár:
Brankáři: Ján Lašák (Pardubice/ČR), Rastislav Staňa (Linköping/Švéd.),
obránci: Ján Homer (Trenčín), Jozef Kováčik (Slovan Bratislava), Tomáš Starosta (Nižněkamsk/Rus.), Marcel Šterbák (Košice), Martin Štrbák (Magnitogorsk/Rus.), René Vydarený (České Budějovice/ČR),
útočníci: Ľuboš Bartečko (Lulea/Švéd.), Ivan Čiernik (Kolín nad Rýnem/Něm.), Peter Fabuš (Plzeň/ČR), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Peter Húževka (Trenčín), Juraj Kolník (Ženeva/Švýc.), Tibor Melichárek (Sparta Praha/ČR), Juraj Mikúš (Skalica), Radovan Somík (Pardubice/ČR).

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 36. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  1 : 1 Rakousko - Česko 1 : 1 19. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články